Slavernij: vooral bedreven door zwarten en moslims, afgeschaft door blanken.

Slavernij heeft in alle delen van de wereld bestaan sinds het begin van de geschiedenis. Onder invloed van het Christendom werd in de vroege middeleeuwen slavernij verboden. Als we de periode tot het eind van de middeleeuwen nemen, ofwel vlak voor het begin van de transatlantische slavenhandel, tot aan de dag van vandaag, dan moeten we vaststellen:

Verreweg de grootste slavenhandelaren zijn…de zwarte Afrikanen zelf.
Vlak voor het begin van de transatlantische slavenhandel was, afhankelijk van de specifieke streek, 70% van de Afrikanen slaaf van andere Afrikanen. Afrikaanse stammen, zoals de Ashanti, werden zeer welvarend door hun buurstammen de oorlog te verklaren en tot slaaf te maken, en de slaven met Europese en Arabische slavenhandelaren te ruilen voor goederen.

Op nummer 2 staan de Arabieren/moslims. Als je de trans-Sahara slavenhandelsroutes over land en de Oost-Afrikaanse handel over zee (met Zanzibar als handelscentrum) optelt, dan hebben de Arabieren/moslims zo’n 14 miljoen zwarte slaven uit Afrika gehaald.

Lees verder: https://jdreport.com/slavernij....-vooral-bedreven-doo

Slavernij: vooral bedreven door zwarten en moslims, afgeschaft door blanken
jdreport.com

Slavernij: vooral bedreven door zwarten en moslims, afgeschaft door blanken

Slavernij heeft in alle delen van de wereld bestaan sinds het begin van de geschiedenis. Onder invloed van het Christendom werd in de vroege middeleeuwen Afrika, Arabieren, Arabisch, Atlantische Oceaan, De Russen, Europa, Geschiedenis, Moslim, Noord-