Thaise keuken - Yam Mamuang (groene mango salade)
Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze gerechten zijn te vinden in de regio’s. Vandaag een frisse groene mango salade met garnalen: Yam Mamuang ยำมะม่วง

Deze Thaise groene mangosalade wordt bereid met Nam Dok Mai Mango, het gaat daarbij om onrijpe mango. De textuur van de groene mango is knapperig met een frisse zoetzure smaak. Enigszins vergelijkbaar met een groene appel. De stukjes mango worden bereid tot een salade met als ingrediënten: geroosterde pinda’s, rode sjalotten, groene ui, koriander en grote verse garnalen.

Het is normaal gesproken een pittig gerecht maar dat hangt af van de hoeveelheid chili die je toevoegt. De dressing bestaat uit een combinatie van verse limoensap, vissaus en suiker, hierdoor ontstaan de perfecte balans tussen zure, zoete en zoute smaken. Een eigenschap waar de Thaise keuken zo bekend om is.

Het gerecht is natuurlijk ook geschikt voor vegetariërs, mits je de garnalen weglaat.

image