Ovenpasta met bloemkoolsaus en spekjes
45 min bereiden
hoofdgerecht
4 personen
591 kcal/pp
1 bloemkool
300 g volkoren penne rigate
300 g gerookte spekreepjes
100 g geraspte kaas 48+ mild
1 ovenschaal Ø 30 cm (of 25 x 30 cm)
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Ovenpasta met bloemkoolsaus en spekjes op tafel.
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ? van de bloemkool in 15 min. helemaal gaar. Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak intussen de spekreepjes in 6 min. in een koekenpan.
Giet de bloemkool af. Pureer met de staafmixer glad. Giet de pasta af. Schep er de bloemkoolsaus door. Hak de achtergehouden bloemkool grof en schep door de pasta.
Schep de pasta in de ovenschaal en bestrooi met de kaas. Bak 20 min. in het midden van de oven.
Voedingswaarde per portie Eenheid
Energie 591 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwitten 30 g
Vet 27 g