Spaghetti met gestoofde prei en knapperige kikkererwten

Ingrediënten

4 personen

3

preien

2

middelgrote uien

10 g

verse tijm

5 tenen

knoflook

6 el

traditionele olijfolie

150 ml

kraanwater

400 g

kikkererwten in blik

300 g

spaghetti

60 g

Grana Padano 32+


Was de prei en snijd in de lengte doormidden. Snijd de helften in stukken van 2 cm. Snijd de uien in halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de knoflook in dunne plakjes. 
2

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de prei met de ui en tijm 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de knoflook toe en bak 3 min. mee. Voeg het water toe, draai het vuur laag en laat nog 20 min. zachtjes stoven. Roer regelmatig. 
3

Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en dep droog. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kikkererwten in ca. 8 min. knapperig.
4

Kook ondertussen de spaghetti 2 min. korter dan aangegeven op de verpakking. Rasp de kaas.
5

Giet de spaghetti af, maar bewaar 200 ml kookvocht (per 4 personen). Voeg de spaghetti met het kookvocht en de kaas toe aan de prei. Roer ca. 4 min. door, tot het kookvocht iets is ingedikt tot een saus die zich aan de pasta hecht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
6

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de kikkererwten. 


voedingswaarden

(eenpersoonsportie)
energie675kcal
koolhydraten77g
waarvan suikers12g
natrium120mg
eiwit23g
vet28g
waarvan verzadigd6g
vezels13g

image

Bakplaat met rösti

Een lekker simpel bakplaat recept met rosti, paprika, courgette en ei.
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 25 min
Totale tijd: 25 min
Recept voor: 2 personen
Benodigdheden

500 gr rosti diepvries
1 paprika
1 ui
1 courgette
75 gr ham(blokjes)
2 eieren
2 tl tijm
1 tl paprikapoeder
1 tl oregano
geraspte kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui. Rasp de courgette met een grove rasp. Dep de courgette de eventueel nog droog na het raspen.
Mix de geraspte courgette door de rösti samen met de kruiden. Meng ook de paprika, hamblokjes en ui erdoor.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de rosti erover.
Bak de rosti 15 minuten in de oven.
Haal de bakplaat uit de oven, maak twee kuiltjes in de rosti en breek hier de eieren boven. Strooi eventueel nog geraspte kaas over de bakplaat. Zet de bakplaat nog 10 minuten in de oven.

imageimage

Ovenpasta met bloemkoolsaus en spekjes

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

591 kcal/pp


1 bloemkool
300 g volkoren penne rigate
300 g gerookte spekreepjes
100 g geraspte kaas 48+ mild
1 ovenschaal Ø 30 cm (of 25 x 30 cm)


Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Ovenpasta met bloemkoolsaus en spekjes op tafel.

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ? van de bloemkool in 15 min. helemaal gaar. Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak intussen de spekreepjes in 6 min. in een koekenpan.
Giet de bloemkool af. Pureer met de staafmixer glad. Giet de pasta af. Schep er de bloemkoolsaus door. Hak de achtergehouden bloemkool grof en schep door de pasta.
Schep de pasta in de ovenschaal en bestrooi met de kaas. Bak 20 min. in het midden van de oven.

Voedingswaarde per portie Eenheid
Energie 591 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwitten 30 g
Vet 27 g

image
Over

Hier kunt u delen wat u vandaag gaat eten, zodat andere leden het recept zelf kunnen maken, en weer door te delen.