Victor Heeft nieuwe fotos toegevoegd aan boeken
21 w

Geschiedenis van mijn schrijf avontuur.

Als tiener heb ik geprobeerd verhalen te schrijven. Die verhalen heb ik nooit aan iemand laten lezen. Ik vond ze niet goed genoeg.

In 2017 kreeg ik een toeval, waarschijnlijk veroorzaakt door meerdere kleine hersenbloedinkjes. Het fijne is nog steeds niet bovenwater, omdat de specialisten dan van de standaard paden moeten afwijken waar ze tot nu toe geen zin in hadden.

De beschadiging in mijn hersenen zit in het taal en geheugen gebied.

Een lotgenoot zei tegen me, probeer eens verhaaltjes te schrijven. Mij heeft het geholpen. Mijn geheugen en taal gebied wordt getraind en heeft flinke vooruitgang sinds ik schrijf.

Aangezien ik het in mijn jeugd leuk vond verhalen op papier te zetten probeerde ik het. Maar het lukte me niet.

Richard, een vriend met dyslectie bood aan om samen verhaaltjes te maken en deze aan familie en vrienden te laten lezen. Dit hebben we gedaan en zo ontstond ook de serie Roos en Andy.

Wij besloten de verhalen van Roos en Andy verder te delen. Er werd gezegd: Maak er boeken van, laat anderen van de verhalen genieten.

Lang hebben we nagedacht, We hebben besloten de verhalen uit te brengen zoals we ze geschreven hebben. In de taal die we als Limburgers onder elkaar spreken als het dialect te veel verschilt.

Een taal die op Nederlands lijkt, maar Limburgs Nederlands genoemd wordt.

Ja, in de "eerste boeken" staan fouten, maar daardoor worden de verhalen niet slechter.

De meeste mensen die de verhalen lezen laten weten meer te willen lezen over Roos en Andy. Ook vragen ze of er meer verhalen zijn. ( ja die zijn er )

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb ook nieuwe verhalen geschreven waaronder de jeugdserie Haily en Esmee waarvan de eerste twee verhalen reeds een feit zijn. Deel 1 is in zijn tweede ( herziene ) druk verkrijgbaar en deel 2 volgt binnenkort als 2e ( herziene ) druk. Ook komt er een deel 3.

Mira wil een kattenmeisje worden is een nieuw verhaal en Het kasteel, levensechte beelden is het eerste deel van een verhaal in meerdere delen en ook nieuw.

Inmiddels heb ik ook veel niet afgemaakte verhalen uit mijn jeugd terug gevonden. Ik vond dat deze verhalen eigenlijk wel een kans verdienen en heb ze afgestoft.

Buiten de Roos en Andy serie zijn er dus ook andere verhalen van mijn hand te krijgen.

Misschien zit er iets tussen om cadeau te doen met bijvoorbeeld een verjaardag of Sinterklaas.

Zoek je nu een verhaal dat anders is, of een serie over een familie die niet is wat je denkt kijk eens op onze websites.

https://jessyderange.wixsite.com/boeken

Hier vindt je ook andere boeken en schrijvers.

https://www.mijnbestseller.nl/v.j.a.smeets

https://www.mijnbestseller.nl/r.indebroek

https://www.mijnbestseller.nl/....v.j.a._smeetsr.indeb

https://smeetsvictor.wixsite.c....om/ons-boeken-verhaa

Home | Boeken
jessyderange.wixsite.com

Home | Boeken

image
image
+5