In de winkel loop ik tussen de schappen vol met glimmende verpakkingen en kunstmatig ogende producten. Mijn gedachten dwalen af terwijl ik me verbaas over wat er te koop is. Is alles wel wat het lijkt? Wat is gemanipuleerd en wat is echt?

Thuis in Frankrijk (ben vorig jaar samen met mijn vrouw gemigreerd), in mijn tuin, vind ik rust te midden van de prachtige bomen en wilde planten die voorzichtig op beginnen te komen. Soms, op een gevoelsmatig niveau, lijk ik bijna de aanwezigheid van elementwezens te ervaren. In deze bijzondere tijd weet ik niet meer goed wat ik kan geloven. Mijn binnenwereld is veranderd; mijn intuïtie is gegroeid.

Verlangend naar echtheid wil ik met mijn handen in de grond wroeten, een boom omhelzen en de planten bedanken voor hun natuurlijke schoonheid. Het bos roept me, met haar stomende beekjes, watervallen die van rotsen kletteren en wilde planten die gedijen. Daar, te midden van de natuur, voel ik me veilig en gezegend. De eerlijkheid en pracht van de natuur blijven een bron van verwondering.

imageimage