Ingo Piepers: 'Binnen twee jaar breekt Derde Wereldoorlog uit'

'De machtsbalans in de wereld piept en kraakt'
==


"De Derde Wereldoorlog kan elk moment beginnen." Dat zegt voormalig legercommandant Ingo Piepers nadat hij data, structeren en wetmatigheden rondom oorlogen uit het verleden heeft geanalyseerd. Komende maandag verschijnt zijn boek De onvermijdelijkheid van een nieuwe wereldoorlog.

In 2006 promoveerde Ingo Piepers aan de Universiteit van Amsterdam op dit onderwerp. In zijn nieuwe boek schrijft Piepers dat er binnen twee jaar een grote ‘systeemoorlog’ uitbreekt. 'Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst,' zeggen reclames voor beleggingsproducten. Maar Ingo Piepers heeft niets met deze leus. Sterker nog, gebeurtenissen uit het verleden bieden in zijn ogen wel degelijk de mogelijkheid om nieuwe conflicten te voorspellen.
Vier grote 'oorlogscycli'

Piepers beschrijft vier grote 'oorlogscycli' die zich tussen 1498 tot 1945 hebben zich vier van deze grote ‘oorlogscycli’ hebben voorgedaan. In die vijfhonderd jaar oorlog voeren zijn ‘griezelige’ patronen te ontdekken. "Als je alle patronen, structuren en wetmatigheden in de opbouw naar een oorlog naar de huidige tijd kopieert, zie je dat er binnen nu en twee jaar opnieuw een grote oorlog moet uitbreken."
==

Lees verder:

https://visie.eo.nl/artikel/20....20/09/ingo-piepers-b

Icon--cross
visie.eo.nl

Icon--cross

Voormalig legercommandant Ingo Piepers voorspelt dat binnen twee jaar de Derde Wereldoorlog uitbreekt. In 'EO Live' interviewt Yvonne Sprunken hem.