Goed nieuws naar aanleiding van de petitie Houd alternatieve zorg open tijdens de lockdown. Zie onderstaand bericht van de organisatie:
Het goede nieuws is dat er door het kamerlid Van Haga een motie is ingediend waarover aanstaande dinsdag in de Kamer gestemd wordt:
'De kamer verzoekt de regering om de contactpersonen die alternatieve geneeswijzen uitoefenen toe te voegen aan de lijst van uitgezonderde contactberoepen.'
Deze motie kan alleen worden aangenomen als tenminste één coalitiepartij deze ook steunt. Wij krijgen signalen dat D66 en CDA dit niet willen, van VVD en CU weten we het niet.
Daarom, als jullie deze partijen willen vragen de motie van Van Haga over 'alternatieve therapieën' te steunen, zijn hier de adressen:
CDA - Joba van den Berg - j.vdberg@tweedekamer.nl
CU - Carla Dik-Faber - c.dik@tweedekamer.nl
D66 - Vera Bergkamp - v.bergkamp@tweedekamer.nl
VVD - Hayke Veldman - h.veldman@tweedekamer.nl
Veel (vaak chronisch zieke) patiënten maken gebruik van de alternatieve zorg omdat de reguliere zorg geen werkzame behandeling (meer) kan bieden. De enige zorg waarbij diegenen baat hebben is de alternatieve zorg.
In deze tijd is het beleid van de regering er op gericht om contactmomenten en reisbewegingen zo veel mogelijk te beperken, zonder de noodzakelijke medische zorg te verhinderen. Dit wordt nu als reden gebruikt om de alternatieve zorg dicht te houden.
Maar met het verbieden van contactberoepen in de alternatieve zorg om dit beroep uit te oefenen wordt chronisch zieke patiënten juist de toegang tot de voor hen enige en dus noodzakelijke zorg onthouden.
Hier kun je nog tekenen: https://petities.nl/petitions/....houd-alternatieve-zo
Delen? Graag! (Kopieer dan het bericht op je eigen tijdlijn)