Twee mondkapjes? Hoe verzint hij het? Ik ben sowieso geen fervent voorstander van mondkapje dragen. Hooguit in openbare ruimten en winkels en als je dicht bij andere mensen komt. Het remt 't virus iets af mocht je besmet zijn en andersom als anderen ook een mondkapje dragen. Je verkleint de kans op besmetting iets wat beter is dan niets.
Maar wat ik er wel bij moet vermelden is dat ik het door PTSS al benauwt heb zonder en het door het mondkapje verergert wordt. Toch doe ik het voor anderen.
Wat me opvalt dat er best veel mensen het mondkapje ook dragen als het niet zinvol is; buiten als er meer dan voldoende ruimte is b.v. mensen die wandelen, op de fiets zitten en zelfs alleen in de auto.
Artsen hebben mij eens verteld dat onze gehandicapte zoon vaak een longontsteking kreeg omdat hij door een medicijn nauwelijks kon hoesten en hierdoor stof, bacteriën, virussen, schimmels enz. niet kwijt kon. Dit gaf de longontstekingen.
Ik kan me daarom niet voorstellen dat je geen kans op longontsteking loopt als je het mondkapje vrijwel voortdurend ophebt als dat eigenlijk niet nodig is en dus onvoldoende je longen "ventileert".
Twee mondkapjes maken het alleen nog erger.

https://www.gezondheidsnet.nl/....coronavirus/ben-je-b

Ben je beter beschermd met twee mondkapjes? | Gezondheidsnet
www.gezondheidsnet.nl

Ben je beter beschermd met twee mondkapjes? | Gezondheidsnet

Goede vraag! In deze rubriek gaat Gezondheidsnet op zoek naar het antwoord op knagende vragen. Deze keer: Ben je beter beschermd met twee mondkapjes?