Zweden verbiedt mondkapjes.
==
In de Zweedse plaats Halmstad werd een leerkracht verboden om een mondkapje te dragen. De gemeente verbood ook het dragen van mondkapjes in scholen. De reden: er is geen wetenschappelijk bewijs dat mondkapjes effectief zijn. Het past in de lijn van Zweden waar het gebruik van mondkapjes al vanaf het begin werd afgeraden.

Zweden heeft consequent verklaard dat maskers niet effectief zijn. In juli legde de minister van Volksgezondheid, Lena Hallengren, uit dat de Zweedse regering geen cultuur of traditie had om te beslissen over beschermende kleding zoals maskers. In april schreef de belangrijkste epidemioloog van het land, Anders Tegnell, een email aan het Europees Centrum voor ziektebestrijding. In de email waarschuwde hij om het gebruik van maskers niet aan te bevelen.
==
Lees verder:
https://nooit.nl/zweden-verbiedt-mondkapjes/

Zweden verbiedt mondkapjes - Nooit.nl - Real news and journalism
nooit.nl

Zweden verbiedt mondkapjes - Nooit.nl - Real news and journalism

In de Zweedse plaats Halmstad werd een leerkracht verboden om een mondkapje te dragen. De gemeente verbood ook het dragen van mondkapjes in scholen. De reden: er is geen wetenschappelijk bewijs dat mondkapjes effectief zijn. Het past in de lijn van Z