Copy<->paste:
==
Zojuist ben ik verwijderd uit het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft. De reden; ik droeg geen mondkapje en dat zijn nu eenmaal de regels.

Volgens de meneer van de beveiliging was het mijn keuze dat ik verwijderd werd.

Dus, omdat ik niet wens mee te doen aan een gedragsexperiment zonder medische noodzaak (niet mijn woorden, maar van minister van Ark), maar met mogelijk schadelijke effecten voor m’n eigen gezondheid, krijgt m’n zoontje niet de zorg die hij nodig heeft… Ja ja.

En dat zou dan mijn keuze zijn…. Bijzondere redenering.

De meneer van de beveiliging wilde niet in discussie gaan. Regels zijn regels.
“Maar u weet en voelt toch dat het niet klopt meneer?’’ vroeg ik hem.
“Ja, ik heb er ook m’n bedenkingen bij.” zei hij.
“U weet wat er op dit moment in Israël gebeurt?” vroeg ik hem.
“Ja, dat weet ik.” zei hij.
“Waarom werkt u dan mee aan iets waarvan u weet en voelt dat het niet klopt?!”
Het antwoord daarop bleef uit.

Veel mensen lijken niet meer te willen luisteren naar hun gevoel en weigeren inhoudelijk in gesprek te gaan met mensen die kritisch zijn op de maatregelen. Die mensen zijn toch gek. En gevaarlijk. Daar hoef je dus niet naar te luisteren.

Lekker makkelijk toch?
Maar, wat makkelijk is, is niet altijd het juiste.

Je hebt je vast weleens afgevraagd als je keek naar een film over de Tweede Wereldoorlog; hoe kan het toch dat niet iedereen opstond tegen onrecht? Wat zou ik doen?

Het moment dat er sprake is van medische discriminatie is zo’n moment van onrecht.
Hetzelfde geldt voor uitsluiting op grond van niet beschikken over een negatieve PCR-test.
En voor uitsluiting op basis van niet gevaccineerd zijn.

Bovenstaande zal binnen afzienbare tijd realiteit worden als het aan de regering ligt. De testmaatschappij en het vaccinatiepaspoort komen eraan. Niet al te lang geleden werd je nog voor 'wappie' uitgemaakt als je dat zei. 'Dat gaat er echt niet komen hoor!'

Politici, media en 'deskundigen' zijn inmiddels druk met het goedpraten van uitsluiten en chanteren van mensen die om begrijpelijke redenen niet getest of gevaccineerd willen worden. Dit zijn vaak dezelfde personen en partijen die de mond vol hebben over inclusiviteit. De dubbele standaard. Die zien we steeds vaker de laatste tijd.

Ik zie mezelf niet als held of stoer of recalcitrant door dit soort acties. Ik doe er gewoon niet aan mee, omdat het indruist tegen m’n gevoel en m’n ratio.

Misschien klopt mijn ratio niet. Ik laat me graag overtuigen dat het wel zinvol is om de maatschappij, de economie en de levens van al die mensen die gebukt gaan onder de maatregelen te verwoesten vanwege een virus.

Hiervoor ben ik trouwens nog op zoek naar een geneeskunde- of virologieboek waarin staat dat avondklokken, mondkapjes, geen handen schudden, niet zingen in de klas, winkelsluitingen, etc helpt tegen virusverspreiding. Als je dit boek hebt, laat me even weten! Ik leen ‘m graag van je.

Hopelijk helpt het delen van dit bericht, zodat je er over gaat nadenken of het wel klopt wat er allemaal gebeurt. Hopelijk helpt het je te luisteren naar je intuïtie; als je voelt dat het niet klopt, dan klopt het niet.

Is dit de wereld zoals je die wilt voor jezelf en voor je kinderen?
Sta jij echt open voor andere zienswijzen? Heb je je echt verdiept daarin?
Kies jij voor het makkelijke of voor het juiste?

Ik heb m'n antwoorden hierop: ik wil een wereld voor m'n kinderen waarin ze zich vrij en volop kunnen ontwikkelen. En ook voor mezelf en voor jou trouwens! Een wereld waarin je verantwoordelijk bent voor je eigen gezondheid en niet die van een ander. Zonder voorwaardes om deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Dat is het tegenovergestelde van de medische dictatuur waar we nu op afstevenen.

Aan dit wereldbeeld doe ik geen concessies