Ik hoor vaak dat mondkapjes niet goed voor je zijn. Geruchten dacht ik. Zal vast wel meevallen. Wel wist ik dat niet (goed) kunnen hoesten en/of niesen tot longproblemen zoals longontsteking kunnen leiden. Dit weet ik omdat artsen mijn jongste zoon die een ernstige stofwisselingsziekte heeft een medicijn krijgt wat helaas de hoest en niest prikkel onderdrukt. Hierdoor kreeg hij heel vaak een longontsteking en zelfs zo erg dat hij aan de beademing moest. Dit is ons door die specialisten uitgelegd. Dus trek ik de conclusie dat het vrijwel dagelijks dragen van het mondkapje dus ook problemen kan geven.
Mijn vrouw kreeg er huiduitslag door. Nu hoor ik van haar dat haar kapster ook erg last kreeg van huiduitslag waarvoor ze van haar arts medicijnen kreeg waardoor ze nu ziek geworden is en daardoor niet kan werken. Ik twijfel nu nog meer aan de veiligheid van het mondkapje.
Ook wil ik hierbij vermelden dat ik als ik o.a. in een winkel kom het mondkapje ook mijn huid gaat irriteren en dat in die korte tijd (10-20 minuten). Ik denk hier het mijne van 🤨