Stof tot nadenken!

4 jr

Vaak wordt beweerd dat fascisme en nazisme rechts is. Is dat wel zo? Maar als ik juist terug in de geschiedenis kijk zie ik juist dat fascisme en nazisme socialistisch is en dus links. Niet dat ik hiermee wil zeggen dat linksen, de socialisten, fascistisch en nazi's zijn.
Ik wil juist de definitie aanpassen dat je fascistisch en nazi bent als je niet liberaal bent; juist anderen jouw ideeën op wilt dringen en dat vaak nog door ze (zwaar) onder druk te zetten en anderen tegen hen op te zetten en hen te "demoniseren".
We weten allemaal waartoe dit geleid heeft, de inquisitie, de "holocaust", moord op Pim Fortuin, de moord op Julius Cesar enz.
Laten we elkaar respecteren. Weest liberaal.
Overigens is het fascisme eigenlijk begonnen na de Franse revolutie met de slogans; vrijheid, broederschap, gelijkheid. Mooie ideeën maar God werd niet bestaand verklaard, gelovigen vervolgd en vooral priesters omgebracht en ook mensen vervolgd die anders dachten.
Napoleon Bonaparte heeft gelukkig een einde gemaakt aan de geloofsvervolging maar wat helaas min of meer nu door links faciliteert wordt; althans mogelijk gemaakt door bij onrecht o.a. de andere kant op te kijken. Een verborgen fascisme?
Laten we ons a.u.b. niet door angst leiden en weest liberaal naar elkaar toe. Geef iedereen de vrijheid om zelf te onderzoeken en beslissen om zich wel of niet te laten vaccineren.

image