Tekst: Judith van Zandvoort

HUGO DE JONGE
Gewoon even wat praktische vraagjes voor als we ‘straks’ weer open gaan als testen-testen-testen-maatschappij...
Stel, ik heb op vrijdagmiddag om 17.30 uur een borrel met vriendinnen, in een cafeetje. Op zondag staat een uitje met mijn gezin gepland: We gaan naar een museum (hypothetisch gevalletje hoor, mijn 3 pubers krijg je echt een museum niet in, I failed...) en aansluitend willen wij ’s avonds een hapje gaan eten in een restaurant...
Hoe vaak moet ik dan dit weekend uw teststraat bezoeken om deze planning waar te kunnen maken?
Ik stel me zo voor dat ik uiterlijk vrijdagmiddag om 16.30 uur bij de teststraat weg moet rijden, met het testbewijs voor mijzelf. Gauw even opfrissen en dan door naar mijn date met the girls.
Dat testen, kan dat, daar het een medisch onderzoek betreft, gewoon in de tijd van de baas of moet ik er een uurtje voor opnemen?
Die zaterdag rijden mijn man en ik dan, tussen alle voetbal- en volleybalwedstrijden van de kinderen door, om en om, naar de teststraten om die kids van hun ‘toegangsbewijs’ voor zondag te voorzien.
Mijn testbewijs is 48 uur geldig tot zondagmiddag 16:30 uur. Dus terwijl mijn gezin die dag door het museum slentert (lees: ergens op het terras zit), zoek ik nog snel even een teststraat op voor een nieuw ‘gezondheidsbewijs’ om het restaurant in te mogen? Nou ja, dat hoop je dan hè... Er bestaat natuurlijk een kans dat ik nu niet mee mag uiteten. Ik heb geen klachten, maar 1/3 van uw sneltestjes geeft een false-positive...
Nog even over die teststraten...
Ik vraag me af hoe lang de rijen daar zullen zijn zo vlak voor en in het weekend, want wij zijn natuurlijk niet de enigen die er weer eens op uit willen na een jaar lang opgesloten te zijn geweest...
En staan daar dan ook van die bordjes ‘vanaf hier is de wachttijd 1,5 uur’, net als bij de Efteling, zodat je als ‘bezoeker’ een beetje weet waar je aan toe bent?
En denkt u dat ik, na weken van mijn ‘vrijheid genoten te hebben’, en vaker getest ben dan ik mijn oksels coiffeer, nog in het bezit ben van een neustussenschotje?
Ik hoop dat u mij en beetje verder kan helpen met deze vraagstukken.
Wij kijken in ieder geval al erg uit naar onze ‘vrijlating’.