Geruisloze Wapens voor Stille Oorlogen - Onzichtbare Manipulatie

Het is lastig vechten tegen wapens die onzichtbaar zijn, al helemaal wanneer het bestaan en de mechanieken; de principes, ervan niet bekend zijn bij hen die er aan onderworpen worden.

Geruisloze Wapens voor Stille Oorlogen
 
Onzichtbare Manipulatie
 
Alles dat van een standaard wapen wordt verwacht, wordt ook van een geruisloos wapen verwacht door de makers ervan, maar dan in de eigen manier van functioneren.
 
Het schiet situaties, in plaats van kogels; voortgestuwd door gegevensverwerking, in plaats van chemische reactie (explosie); afkomstig van stukjes data, in plaats van korrels buskruit; vanaf een computer, in plaats vanuit een geweer; bediend door een computerprogrammeur, in plaats van een scherpschutter; onder bevel van een corporate bankmagnaat, in plaats van een militair generaal.
 
Het maakt geen duidelijke explosieve geluiden, veroorzaakt geen duidelijke fysieke of mentale verwondingen en verstoort niet duidelijk het dagelijkse sociale leven. Toch maakt het een onmiskenbaar 'geluid', veroorzaakt onmiskenbare fysieke en mentale schade en interfereert onmiskenbaar met het dagelijkse sociale leven, d.w.z. onmiskenbaar en herkenbaar voor een getrainde waarnemer, iemand die weet waarnaar hij/zij moet kijken.
 
Het publiek kan deze wapens niet bevatten en kan daarom niet geloven dat ze door middel van wapens worden aangevallen en onderworpen. Het publiek kan instinctief het gevoel hebben dat er iets mis is, dat komt 'slechts' door de technische aard van de geruisloze wapens, ze kunnen echter hun gevoel niet op een rationele manier uiten of het probleem met intelligentie aanvechten. Daarom weten ze niet hoe ze om hulp moeten roepen en weten ze niet hoe ze zich met anderen moeten associëren om het aan te pakken en zich ertegen verdedigen.
 
Het is lastig vechten tegen wapens die onzichtbaar zijn, al helemaal wanneer het bestaan en de mechanieken; de principes, ervan niet bekend zijn bij hen die er aan onderworpen worden.
 
Daarom is het geruisloze wapen een vorm van biologische oorlogsvoering. Het tast de vitaliteit, opties en mobiliteit van de individuen van een samenleving aan door hun bronnen van natuurlijke en sociale energie en hun fysieke, mentale en emotionele sterke en zwakke punten te kennen, te begrijpen, te manipuleren en aan te vallen.
 
Wanneer een geruisloos wapen geleidelijk wordt toegepast, past het publiek zich aan de aanwezigheid ervan aan en leert het de aantasting van hun leven te tolereren totdat de druk (psychologisch via economisch) te groot wordt en ze (mentaal) instorten en opgeven; zich eraan overgeven.
 
 
 
 

Janis Say

132 Blogs posts

Reacties