Supervoeding voor diabetes patienten

Reacties · 1799 Bekeken

Natuurlijke (biologisch geteelde) voeding is de beste manier om gezond te zijn, ziekten te voorkomen en te genezen. Hierbij wat informatie.

Ongetwijfeld is onze maatschapij gericht op medicijnen en pillen slikken om gezond te worden en blijven. De Big Pharma bedrijven zijn zeer geslepen en er alleen maar op uit om zelf BETER te worden. Steeds meer mensen beginnen zich te realiseren dat voedsel echt ons beste medicijn is. Bij 90% van alle chronische en degeneratieve ziekten is een slechte voeding de directe oorzaak of een belangrijke factor.

Dit is zeker van toepassing op diabetes type 2. Er is geen fase van Type 2 die niet kan worden geholpen door enkele slimme voedingswijzigingen aan te brengen. En hoe eerder ze worden gemaakt, hoe dramatischer de gezondheidsverbeteringen zullen zijn.

Het recept is eenvoudig:

Je hoeft maar een paar simpele wijzigingen in je eetgewoonten aan te brengen, waardoor alle metabolische functies, inclusief de insulineproductie van het lichaam, weer normaal worden.

De beknopte versie:

Gebruik geen voedingsmiddelen en dranken die uw bloedsuikerspiegel verhogen en de insulinerespons activeren (snoep, frisdranken, sappen, geraffineerde koolhydraten, gebakken goederen, chips en sterk bewerkte commerciële voedingsmiddelen op basis van granen, zoals ontbijtgranen). Overconsumptie hiervan kan Type 2 veroorzaken, en zelfs kleine hoeveelheden maken het erger.

Ga voedsel eten dat de schade geneest die insulineresistentie en diabetes je lichaam hebben aangedaan. Maak van je maaltijd een ontstekingsremmend dieet, aangezien ontsteking een van de hoofdoorzaken van diabetes is (let op: ontsteking vernietigt de insuline producerende bètacellen in de alvleesklier). Probeer in dit dieet veel van de volgende "diabetes-healing superfoods" op te nemen.

De top5:

  1. Extra Vergin Olijfolie(EVOO)                                                                                         De internationale olijfolie raad kent geen hogere classificering dan de EVOO. Toch zijn er substantiële verschillen in kwaliteit tussen de EVOO die door de grote industrieën op de markt gebracht worden en die van kleine, ambachtelijke producenten. Over het algemeen zijn de kleinere producenten een stukgewetensvoller wat betreft de zuiverheid en kwaliteit.            Indien je diabetes of prediabetes hebt, heeft controle over je bloedsuikerspiegel een enorme invloed op hoe je je voelt - en deze unieke enkelvoudig onverzadigde olie kan je echt helpen. Een onderzoek uit 2006 gepubliceerd in de Annals of Internal Medicine toonde aan dat mensen op een vetarm dieet, een mediterraan dieet dat de nadruk legde op EVOO, of een mediterraan dieet dat de nadruk legde op noten. Degenen die meer olijfolie en noten kregen, hadden een significant lagere bloedsuikerspiegel dan degenen met een vetarm dieet. Door de krachtige eigenschappen van het antioxidant oleocanthal (veroorzaakt de peperige smaak bij versgeperste olijfolie) vermindert EVOO ook de ontstekingen, wat een van de hoofdoorzaken van diabetes is. Het onder controle houden van ontstekingen is essentieel voor de genezing en omkering van diabetes Type 2 en prediabetes. Verder bleek uit de bovengenoemde studie dat een olijfoliedieet het C-reactief eiwit verlaagd, dat is een indicator voor systemische ontsteking. De standaard aangeboden olijfolie in je supermarkt is mogelijk niet krachtig genoeg. De genezende eigenschappen van EVOO beginnen na het persen direct al af te verzwakken, hoe zwakker hoe minder effectief. De olijfolie in je supermarkt is vaak 1 of meerdere jaar geleden geproduceerd. Overigens staat de olijfolie industrie bol van de schandalen, veel bedrijven komn in de verleiding om hun olijfolie  met goedkopere olien zoals soja, raapzaad te mengen om zodoende meer winst op te strijken. Het beste is daarom om vergeperste olijfolie van een lokale boerderij of natuurvoedingswinkel te kopen.      
  2. Uien                                                                                                                            In uien zit het sporenmineraal chroom, een krachtig middelom de bloedsuikerspiegel oporde te houden. Studies hebben aangetoond dat chroom je lichaam helptinsuline efficiënter te gebruiken, de stabiliteit van de bloedsuikerspiegel behoudt en de behoefte aan medicijnen vermindert. Het gebrek aan chroom en diabetes gaan vaak samen volgens ee onderzoek in Diabetes Care. Dat is niet vreemd aangezien de symptomen van chroomgebrek lijken op die van prediabetes. Een onlangs gedaan onderzoek gepubliceerd in Biochemistry toont aan dat chroom een insuline potentiator is, wat wil zeggen dat het je insuline effectiever maakt. Heel belangrijk dus voor mensen met een insulineresistentie of volledige diabetes, chroom zal dus je behoefte aan eigen insuline verminderen om je bloedsuikerspiegel.  te normaliseren. Een kopje rauwe ui (ca. een half kopje gekookte ui) geef 24mcg, de hoeveelheid die men aangeeft voor "voldoende inname" van 25 - 35 mcg chroom. Bak dus een hoeveelheid uien snel bruin, voeg knoflook en kruiden toe en verwerk ze in salades, in soep en bij frites, ook om sappige (vega) hamburgers te smoren.
  3. Kaneel                                                                                                       Hoogstwaarschijnlijk heb je kaneel in je keuken staan. Misschien heb je nog nooit aan kaneelgedacht als medicijn. Toch wordt kaneel al sinds de oudheid medicinaal gebruikt. In China, Egypte en India werd het al gebruikt voor culinaire en midicinale doeleinden. Er is aangetoond dat kaneel de bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes type 2helpt ht te verlagen en dat het zelfs de insuline in je lichaam verhoogt. In Diabetes Care is een onderzoek gepubliceerd uit 2003 waarbij men, gedurende 40 dagen, keek naar 60 mannen en vrouwen met diabetes type 2. De deelnemers gebrukte tijdens deze periode 1,3 of 6 gram cassia-kaneel of een placebo, incapsulevorm. De bloedsuikerspiegel daalde tussen de 18 en 29% bij de groepen die kaneel ontvingen. Zelfs na 20 dagen na de proef hadden zelfs de deelnemers die maar 1 gram kaneel hadden ingenomen een verbeterde bloedsuikerspiegel.
  4. Donkergroene bladgroenten                                                                                    Het is bekend dat donkergroene bladgroenten zeer weinig calorieen en koolhydraten bevatten maar veel veelvitamine C, onoplosbare vezels,magnesium en calcium. Aldeze voedingsstoffen zijn heilzaam voor diabetici omdat ze zo goed als geen invloed hebben opje bloedsuikerpiegel. Onderzoeken tonen aan dat deze bladgroenten het risico opdiabetes type 2 verlagen. Eet dagelijks twee porties donkergroene bladgroenten zoals, spinazie, boerenkool, snijbiet, mosterd en andere bladgroenten.
  5. Noten                                                                                                                            Dit zijn echte diabetes bestrijders! Ze bartsen van de gezonde vetten, vitamines en mineralen. Noten hlpen je om je bloedsuiker en je gewicht te beheersen. Vooral amandelen worden genoemd omdat ze veel antioxydanten bevatten en een lage glycemische index (GI) hebben. Een onderzoek dat werd gepubliceerd door Metabolism, vermeldt dat het eten van amandelen in combinatie met een standaard maaltijd de GI-belasting van de hele maaltijd vermindert! Noten beatten enkelvoudige onverzadigde vetzuren (MUFA's), dir zijn stoffen die de insulineresistentie omkeren, ook zul je je herinneren wat het verband is tussen diabetes en hartziekten. Note zijn een goed wapen tegen een hartaanval, de dagelijke consumptie van noeten vermindert volgens dit onderzoen de kans op een hartaanvalmet 35%.  In een andere studie hadden vrouwen die meer dan vijf keer per week pindakaas aten 20% minder kans om diabetes type 2 of hart- en vaatziekten te ontwikkelen.  BONUS: Geen van de vrouwen die noten aten, had een significante verandering in hun gewicht. Een studie gepubliceerd in het International Journal of Obesity toonde aan dat degenen die amandelen aten als onderdeel van een caloriearm dieet gedurende 6 maanden, de behoefte aan diabetesmedicatie verminderde.Probeer een klein handje ongezouten noten als middagsnack. Een andere optie is om amandel- of pindakaas op rauwe bleekselderij of appelschijfjes te smeren voor een hongersnack.De absoluut beste manier om noten te eten is nadat ze een nacht zijn geweekt om hun enzymremmers vrij te maken. Het enige wat je doet is een hand vol noten nemen en in een kom met water leggen, ze een nacht laten zitten en 's ochtends het water weggooien en de noten zijn klaar om te eten.    

 

 

 

Reacties