Grasgevoerd van de boer VS supermarkt

Onderstaande foto doet veel stof opwaaien. Wat zie je hier precies? Het zijn twee soorten rundvlees waarvan de eerste uit de supermarkt komt.

Dit is graan en soja gevoerd rundvlees. Het rundvlees rechts is lokaal grasgevoerd vlees. Hoe kan dit verschil zo zichtbaar zijn?
Weet wat je koopt! Kijk alleen al naar het kleurverschil. Het rundvlees uit de supermarkt wordt vol met water gepompt. Er is ook geen garantie waar dat rundvlees vandaan komt.

Zolang het dier in NL is verpakt, kan het 'een product van NL' worden genoemd. Daarbij is het vlees in de verpakking niet van één enkele koe, maar van restjes meerdere koeien. Het kan uit allerlei soorten landen komen!

Het rundvlees aan de rechterkant is donkerder en afkomstig van grasgevoerd vlees. Het bevat dan ook veel meer voedingsstoffen én veel meer smaak. Het vlees is ook van één koe en niet van honderden verschillende koeien.

Weet je waarom grasgevoerd vlees nog meer superieur is aan graangevoerd vlees? Een koe hoort van nature gras te eten. Gras is namelijk een gewas dat letterlijk alle mineralen in zich opneemt die in de bodem voorkomen. Daarnaast bevat gras voedende en immuun stimulerende chlorofyl.

Koeien weten de voedingsstoffen in gras, perfect om te zetten in een verteerbare vorm voor de mens. Het levert ons een beschikbare vorm van vloeibare en complete voeding (rauwe melk en vlees), zonder de onverteerbare grasvezels.

Let op: biologisch vlees betekent niet per definitie 'grasgevoerd' vlees. Deze runderen kunnen ook biologische granen en soja te eten krijgen.

Het beste rundvlees is dus biologisch, grasgevoerd vlees, het liefste direct gekocht van de lokale boer.

Als je je rundvlees koopt bij een plaatselijke boer geef je namelijk een stem uit voor meer lokaal voedsel. Koop je het in de supermarkt dan vul je alleen maar de zakken van de toch al rijke vleesverpakkers.


door Leef Bewust Nederland

image

https://www.dagelijksestandaar....d.nl/economie/nos-sc

NOS schrikt: niemand wil nog vleesvervangers eten. Maar X-gebruikers weten waarom: "Ze zijn vies én ongezond"
www.dagelijksestandaard.nl

NOS schrikt: niemand wil nog vleesvervangers eten. Maar X-gebruikers weten waarom: "Ze zijn vies én ongezond"

Oh nee! De NOS schrikt zich kapot: vleesvervangers zijn steeds minder populair. "Hoe kan dat?" X-gebruikers weten het antwoord wel. Lees maar!

Deze vijf voedselproducten houden je darmflora gezond.

Knoflook, prei, ui, paardenbloemblaadjes en aardperen zijn de meest prebiotica-rijke soorten voedsel die je kunt eten. Door veel prebiotica binnen te krijgen, verbeter je mogelijk de gezondheid van je darmen.

https://www.newscientist.nl/ni....euws/deze-vijf-voeds

image

Geen boer, geen voer.
Dit is wat VN, Agenda2023, WEF willen en wat ook onze regering uitvoert.

Hollanders let op uw zaak, want uw belangen worden niet gediend.

image

https://www.dagelijksestandaar....d.nl/economie/eerlij

Eerlijk Eten: Boeren en FVD brengen eten direct van het land naar de klant
www.dagelijksestandaard.nl

Eerlijk Eten: Boeren en FVD brengen eten direct van het land naar de klant

FVD'ers hebben een nieuw initiatief gelanceerd om boeren én klanten bij elkaar te brengen: Eerlijk Eten zorgt voor hoge kwaliteit voedsel.
Over

Stel hier al je vragen omtrent je gezondheid en je klachten. Ook tips zullen hier regelmatig verschijnen.