Ontdekken posts

Ontdek boeiende inhoud en diverse perspectieven op onze Ontdek-pagina. Ontdek nieuwe ideeën en voer zinvolle gesprekken

https://www.nius.de/gesellscha....ft/news/geschaeftsmo

Geschäftsmodell Pflegefamilie: Wie ein syrischer Migrant (23) mit fünf Flüchtlingskindern über 13.000 Euro vom Staat kassiert | NIUS.de

Geschäftsmodell Pflegefamilie: Wie ein syrischer Migrant (23) mit fünf Flüchtlingskindern über 13.000 Euro vom Staat kassiert

https://vrtnws.be/p.RaYXOvNea

LIVE formatie - Formateur Bart De Wever (N-VA) wil Open VLD betrekken bij federale formatiegesprekken | VRT NWS: nieuws
vrtnws.be

LIVE formatie - Formateur Bart De Wever (N-VA) wil Open VLD betrekken bij federale formatiegesprekken | VRT NWS: nieuws

Tweet van Matteo Salvini

image

Kamer teleurgesteld over trage aanpak van problemen in basiszorg.

De oppositie in de Tweede Kamer is diep teleurgesteld over het uitblijven van nieuwe plannen of maatregelen om de problemen aan te pakken waar huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten tegenaan lopen. Ook de coalitiepartijen drongen aan op een meer proactieve en concrete houding van zorgminister Fleur Agema en staatssecretaris Vicky Maeijer. CDA-Kamerlid Harmen Krul verweet hun dat ze de "riedeltjes herhalen" van hun voorgangers, terwijl Agema en Maeijer dat gevoel destijds als Kamerlid zelf ook al hadden, hield hij de twee PVV-bewindslieden voor.
GroenLinks-PvdA, CDA, SP en ChristenUnie drongen aan op meer actie om het tekort aan huisartsen en tandartsen aan te pakken, omdat dit komende jaren verder kan oplopen. Het is moeilijk voor (jonge) huisartsen om een eigen praktijk te beginnen. De huisvesting is lastig omdat er amper goede locaties zijn en er allerlei financiële obstakels zijn. Ook de tarieven zouden niet meer voldoen, zeker niet voor fysiotherapeuten. Velen stoppen voortijdig met hun praktijk, omdat het financieel niet meer te bolwerken is, zo benadrukten meerdere partijen. Mirjam Bikker van de ChristenUnie hoorde vooral "kan niet, wil niet of het komt later", vatte ze het debat samen.

Agema begrijpt de frustratie, zei ze, maar vraagt om geduld omdat het langer duurt om plannen conc**** uit te werken.

image

Eerste Kamer zet de boel op scherp om nieuwe asielplannen: Christelijke partijen kunnen de plannen torpederen.

De Eerste Kamer zit dwars en houdt de boel op. Terwijl de Tweede Kamer de taak heeft om het kabinet te controleren, moet daarna nog een keer die ondoorzichtige, overbodige Eerste Kamer zich erover buigen. Waar zijn we nu eigenlijk mee bezig? Zo komen we nooit vooruit! De Eerste Kamer wordt steeds meer een politiek instrument om kabinetten te saboteren. En dat zien we nu opnieuw met de nieuwe asielplannen van het kabinet.

Het asielcompromis dat premier Dick Schoof sloot met de coalitieleiders van PVV, VVD, NSC en BBB zal niet zomaar door de Eerste Kamer komen, zo blijkt uit een rondgang van De Telegraaf. De christelijke partijen, die het kabinet aan een meerderheid kunnen helpen, hebben namelijk flink wat 'buikpijn' van de plannen. En dat terwijl de Tweede Kamer – die door de kiezer is samengesteld om besluiten te nemen – al akkoord is. De Eerste Kamer? Die lijkt steeds meer op een orgaan dat vooral politieke spelletjes speelt in plaats van simpelweg wetsvoorstellen te beoordelen op juridische merites.

Het is de CDA-senator Theo Bovens die een soort succes probeert te claimen: „We zijn er blij mee dat het kabinet de motie heeft uitgevoerd zoals wij dat wilden.” Maar ja, dat enthousiasme blijft niet lang overeind, want zodra hij begint te praten over de inhoud van de nieuwe plannen, komen de 'buikpijn' en de bezwaren alweer bovendrijven. „Er staan een paar dingen in waar we buikpijn van hebben,” zegt hij. En dat terwijl juist de NSC, coalitiepartner van het kabinet, de asielnoodwet eerder al van tafel veegde. Toen stond er nog wel een handtekening van NSC onder, maar die werd later natuurlijk gauw weer ingetrokken.

Een van de grote struikelblokken voor de christelijke partijen is het voorstel om de dwangwet voor de spreiding van asielzoekers zo snel mogelijk in te trekken. Senator Bovens van het CDA heeft er moeite mee, en Tineke Huizinga van de ChristenUnie (CU) nog meer. „Dat is het paard achter de wagen spannen,” aldus Huizinga. Volgens haar zorgt de Spreidingswet er juist voor dat asielzoekers niet in het gras hoeven te slapen. En dan is er nog de taakstelling voor gemeenten om statushouders op te nemen. Ook die moet volgens het kabinet verdwijnen, maar dat ligt ook gevoelig bij de CU. „Het is juist goed om dat wel te doen,” vindt Huizinga. En zo blijven we, maar in rondjes draaien.

SGP-senator Peter Schalk houdt zich nog wat meer op de vlakte, maar ook hij lijkt niet helemaal enthousiast. Hij zegt dat de route die het kabinet nu gekozen heeft, wel meer kans van slagen heeft om het 'doel' van het beperken van de instroom te halen, maar voor concrete uitspraken over de dwangwet of de taakstelling houdt hij zijn kaken stijf op elkaar.

En zo zitten we weer vast. De Tweede Kamer heeft zijn werk gedaan, het kabinet heeft een compromis gesloten, maar dan komen we weer bij die Eerste Kamer terecht, waar alles opnieuw op losse schroeven wordt gezet. Wat is nu eigenlijk het nut van die Eerste Kamer?! De Tweede Kamer heeft als taak om het kabinet te controleren. Waarom moet dat nog een keer dunnetjes overgedaan worden? Het enige dat de Eerste Kamer nu lijkt te doen, is het politiek saboteren van besluiten die al genomen zijn. En dat maakt dat we nooit eens echt vooruitkomen in dit land.

De tijd van eindeloos polderen en compromissen sluiten is voorbij. Het is duidelijk wat de kiezer wil: daadkracht en duidelijkheid, geen halfzachte plannen waar iedereen wat in te zeggen heeft. Maar zolang de Eerste Kamer op deze manier een rol blijft spelen, blijven we zitten met een systeem dat vooral zorgt voor vertraging, voor 'buikpijn' en voor politieke spelletjes. En daar schiet de gewone Nederlander helemaal niets mee op.

image

2024 tot nu toe warmste jaar ooit.

Het jaar 2024 is tot dusver het warmste jaar ooit gemeten. De gemiddelde temperatuur sinds 1 januari is 12,8 graden tegen 11,5 normaal. In 2014 was het deze periode gemiddeld 12,7 graden. In 2023 en 2022 was het ook zeer warm met gemiddeld 12,6 graden.

Acht van de tien maanden verliepen zachter/warmer dan normaal. Het jaar begon met een iets te zachte januarimaand. Daarna volgden een tweetal recordzachte maanden. Zowel februari als maart verliepen recordwarm en ook april en mei waren duidelijk warmer dan normaal.

Toen in juni de zomer aanbrak bleef de temperatuur achter bij het langjarig gemiddelde. Juni bleef 0,4 graden achter bij het gemiddelde en in juli was het 0,2 graden kouder. Toch zijn dit maar kleine verschillen en de maanden die juist zachter verliepen hadden een grotere temperatuurafwijking.

Augustus was weer 1,3 graden warmer dan normaal en ook in september was het 0,8 graden warmer. Oktober verliep ruim een graad warmer met 12,1 graden tegen 10,9 normaal.

De gemiddelde temperatuur sinds 1 januari is 12,8 graden tegen 11,5 normaal. Als de rest van november en december normaal verlopen dan komt 2024 uit op een gedeelde vierde plaats met een gemiddelde jaartemperatuur van 11,6 graden.

Als de rest van het jaar een graad te warm verloopt zal 2024 als recordwarm jaar de boeken in gaan. Een top-5-notering lijkt zeker, want zelfs als de rest van het jaar gemiddeld 0,7 graden te koud verloopt staat 2024 op een vijfde plaats.

Volgens het lopend gemiddelde 1994-2023 is het van 1 januari tot en met 31 december 10,7 graden. In de klimaatperiode 1991-2020 was dit nog 10,6 graden.

Het jaar 2023 is het warmste jaar ooit gemeten. Vorig jaar kwam de gemiddelde temperatuur uit op 11,8 graden. In 2014 was het gemiddeld 11,7 graden en ook in 2020 was het gemiddeld over een heel jaar 11,7 graden. In 2022 was het gemiddeld 11,6 graden.

De top-10 wordt volgemaakt met de jaren 2018, 2006, 2007, 2019 en 2017. Allemaal jaren uit deze eeuw. Het eerste jaar wat niet uit deze eeuw komt is 1999 op plaats elf.

image