Recept van Zohra, budget bolognese' voor de krappe beurs

Als je pasta bolognese wilt eten, doe dan het volgende:

- koop een pak goedkope frikandellen van ca. € 3,-
- neem hiervan 7 frikandellen, snij deze in blokjes en puls deze even in een keukenmachine tot het ongeveer de consistentie heeft van rul gehakt.
- fruit een uitje in de pan en doe hierbij een blikje tomatepuree en laat dit even ontzuren
- voeg het frikandellengehakt toe en bak alles even goed door
- voeg knoflook naar smaak toe
- peper en zout naar smaak
- 1 blokje kippenbouillon
- voeg wat italiaanse kruiden toe en vier goedkope blikjes tomatenblokjes € 0,70 bij Jumbo
- voeg wat andere zaken toe die je normaal ook toevoegt aan jouw bolognesesaus
- voeg een glas water toe en roer het geheel goed om.

Laat ca. 2 uur pruttelen, onder af en toe doorroeren.

Het beste is om dit een dag tevoren te maken omdat anders de overheersende frikandellensmaak er nog aan zit. De volgende dag zijn alle smaken er goed ingetrokken.

Je hebt nu een flinke pan bolognesesaus die je voor diverse verschillende gerechten kunt gebruiken.

Je kunt deze saus prima gebruiken voor macaroni of spaghetti, maar ik maak er ook pizza mee (heerlijk) met naanbrood, chorizo en kaas. Je kunt het ook gebruiken voor een overheerlijke lasagne, mmm 😋