Naar aanleiding van de aanhouding van Jade en Pedro Kuit, kwam ik bij dit programma terecht. Het dateert van 20 mei 2021 en had het nog niet eerder gezien.

Of donateurs daadwerkelijk door Pieter en Jade Kuit gedupeerd zijn, dat moet nog maar blijken, tot nu toe heb ik geen enkele reactie van een donateur op het internet gevonden, die beweert door hun benadeeld te zijn. Deze video laat in elk geval zien, dat Pieter werk in lijn met de doelstellingen heeft geleverd. Ik heb een groot aantal reacties onder de tweet van beroepsgalbak en viroloogenaar Marc van Ranst gelezen en de meesten gaan over vermeend gedupeerde donateurs. Maar nergens op het internet vind ik reacties van gedupeerde donateurs, het is maar de vraag of ze donaties hebben ontvangen en als dat het geval is of de donateurs daadwerkelijk gedupeerd zijn, immers hebben Pedro en Jade wel degelijk gepubliceerd en werk geleverd. Ik ben benieuwd naar wat de onderbouwing is van de beschuldiging dat donateurs gedupeerd zouden zijn.

De directeuren van organisaties als Greenpeace ontvangen tonnen salaris, die zij vrij mogen besteden zoals elke loonontvanger. In hoeverre worden donateurs benadeeld door die exorbitante salarissen van dergelijke 'liefdadigheidsorganisaties'?

Bronnen: https://www.sikkom.nl/actueel/....Pieter-Kuit-en-docht
https://dvhn.nl/groningen/Onru....st-in-de-journalisti
https://twitter.com/vanranstma....rc/status/1633756708