"Poetin noemt land achter Nord Stream-ontploffingen. De Russische president gelooft dat Washington de aanval op de gaspijpleidingen heeft georkestreerd."

"Amerikaanse inlichtingendiensten zaten hoogstwaarschijnlijk achter de sabotage van de Nord Stream-gaspijpleidingen afgelopen september, zei de Russische president Vladimir Poetin zaterdag tegen Rusland 24 TV, eraan toevoegend dat hij het eens is met de conclusies van de ervaren Amerikaanse journalist Seymour Hersh."

"Het zou "heel moeilijk" zijn om de hele waarheid aan het licht te brengen, gaf de Russische president toe in commentaar aan journalist Pavel Zarubin in het Kremlin. Desalniettemin sprak Poetin de hoop uit dat op een bepaald moment "eindelijk zal worden onthuld wat er is gedaan en hoe"."

"De Russische leider citeerde toen Hersh, noemde hem "een Amerikaanse journalist, die onlangs bekendheid in de wereld heeft verworven", en zei dat hij "een onderzoek had uitgevoerd en ... concludeerde dat deze ontploffing was georkestreerd door de Amerikaanse inlichtingendienst.""

""Ik ben het volledig eens met deze conclusies", voegde Poetin eraan toe. Hij ging niet in op de vraag of Rusland zelf enig bewijs heeft om dit standpunt te ondersteunen."

"In februari publiceerde Hersh een bombshell-rapport over de sabotage van de Nord Stream 1- en 2-gaspijpleidingen, waarin hij Washington beschuldigde van het orkestreren van de aanval. De VS hebben de verantwoordelijkheid ontkend. In maart beweerde Hersh verder dat de CIA en de Duitse inlichtingendienst, de BND, de taak hadden om de betrokkenheid van Washington in de doofpot te stoppen door de media een alternatief verhaal te vertellen."

"De twee inlichtingendiensten zouden toen met een verhaal zijn gekomen over een "onofficiële operatie" door een "pro-Oekraïense groepering", aldus Hersh. Deze versie werd vervolgens gepubliceerd door verschillende Duitse en Amerikaanse media."

"Moskou verwierp de rapporten over het Oekraïense spoor achter de ontploffingen als "een gecoördineerde media-hoax-campagne"."

"Poetin: terroristische aanslag op Nord Stream was georganiseerd door Amerikaanse inlichtingendiensten"

"De aanval op de Nord Stream was georganiseerd door Amerikaanse inlichtingendiensten. Dat maakte de Russische president Vladimir Poetin bekend in een interview met de auteur en co-presentator van het Moskouse Kremlin Poetin-programma Pavel Zarubin."

""Ik denk dat het moeilijk zal zijn om de waarheid te achterhalen. Waarschijnlijk zal vroeg of laat duidelijk worden wat er is gedaan en hoe. Hoewel een bekende Amerikaanse journalist eerder de organisatoren van de terroristische aanslag noemde. En ik ben het eens met zijn conclusies ', aldus het staatshoofd."

"De president herinnerde er ook aan hoe Rusland werd teruggedrongen van sabotageonderzoek. Zoals het hoofd van het land opmerkte, kregen we direct te horen dat ze onze diensten niet nodig hadden."

""Na 30 kilometer ontdekten Gazprom-specialisten een niet-geïdentificeerd object op de kruising van leidingen. We deelden deze informatie met de Deense zijde en boden aan om dit deel van de gaspijpleiding te onderzoeken. Maar we kregen een gestroomlijnd antwoord. Ze zeggen dat ze het niet nodig hebben onze diensten', zei de Russische leider."

Bron: https://www.vesti.ru/article/3268584