HOE KAN JE JEZELF VERRIJKEN OVER LIJKEN?

Zelensky en zijn generaals hebben vorig jaar “minstens” 400 miljoen dollar van de Amerikaanse hulp verduisterd

De Oekraïense autoriteiten in Kiev hebben vorig jaar “minstens 400 miljoen dollar” van Amerikaans belastinggeld verduisterd, volgens de Amerikaanse journalist Seymour Hersh, die onlangs de krantenkoppen haalde met zijn veelgelezen artikel waarin hij beschreef hoe het de regering van de Verenigde Staten was die de Nord Stream-pijpleiding opblies, schrijft Jake Welch.

Nu onthult een nieuwe substack van Hersh explosieve details over hoe geld van Amerikaanse, Britse en Europese belastingbetalers wordt gebruikt om de zakken te vullen van Oekraïense politici, waaronder president Zelensky en zijn handlangers.

Het geld is volgens Hersh en zijn bronnen gebruikt om luxe auto’s te kopen en opzichtige levensstijlen te financieren. Naar verluidt ging de directeur van de Amerikaanse Central Intelligence Agency (CIA), William Burns, zo ver dat hij Zelensky persoonlijk een lijst overhandigde van “vijfendertig generaals en hoge ambtenaren wier corruptie bekend was bij de CIA en anderen in de Amerikaanse regering.”

Zelensky, beweert Hersh, “ontsloeg publiekelijk tien van de meest opzichtige functionarissen.”

Nog schadelijker voor de Oekraïense president is echter de bewering dat de hoge generaals en regeringsfunctionarissen in Kiev boos waren over wat zij zagen als de hebzucht van Zelensky, omdat “hij een groter deel van het afgeroomde geld nam dan naar de generaals ging.”

Oliegeld verduisteren?
Volgens Seymour Hersh is Amerikaans geld ook gebruikt om diesel te kopen van Rusland zelf, waardoor beide kanten van het conflict worden gevoed en de elite en de defensiebedrijven zich blijven verrijken:

De regering van Oekraïne, onder leiding van Volodymyr Zelensky, heeft het geld van de Amerikaanse belastingbetaler gebruikt om duur te betalen voor de broodnodige diesel die het Oekraïense leger in beweging houdt in zijn oorlog met Rusland. Het is niet bekend hoeveel de regering Zelensky per gallon voor de brandstof betaalt, maar het Pentagon betaalde wel 400 dollar per gallon om benzine vanuit een haven in Pakistan per vrachtwagen of vliegtuig naar Afghanistan te vervoeren tijdens de decennialange Amerikaanse oorlog daar.

Als al het andere faalt, zullen ze ons oorlog brengen
Wat ook niet bekend is, is dat Zelensky de brandstof heeft gekocht van Rusland, het land waarmee hij en Washington in oorlog zijn, en dat de Oekraïense president en velen in zijn entourage onnoemelijke miljoenen hebben afgeroomd van de Amerikaanse dollars die bestemd zijn voor de betaling van diesel. Een analist van de Central Intelligence Agency schatte de verduisterde fondsen vorig jaar op minstens 400 miljoen dollar; een andere expert vergeleek het corruptieniveau in Kiev met dat van de Afghaanse oorlog, “hoewel er geen professionele auditrapporten uit Oekraïne zullen komen.”

“Zelensky heeft goedkope diesel gekocht van de Russen,” vertelde een goed geïnformeerde Amerikaanse inlichtingenambtenaar mij. “En wie betaalt het gas en de olie? Wij. Poetin en zijn oligarchen verdienen er miljoenen aan”.

Seymour Hersh zegt dat hem ook is verteld dat “verschillende ministeries in Kiev letterlijk “concurreren” … om dekmantelbedrijven op te richten voor exportcontracten voor wapens en munitie met particuliere wapenhandelaars over de hele wereld … [De meeste van die bedrijven bevinden zich in Polen en Tsjechië, maar andere zouden bestaan in de Perzische Golf en Israël.]”

Spanningen
Hersh bleef nog meer bommen gooien in zijn stuk getiteld “Trading With the Enemy”.

Volgens een medewerker van de Amerikaanse inlichtingendienst die incognito met Hersh sprak, “is er een totale inzinking tussen de leiding van het Witte Huis en de inlichtingendienst.”

Dit werd veroorzaakt door de beslissing van de regering om, zoals Hersh eerder stelde, de North Stream-pijpleidingen te vernietigen, evenals door de minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, en de nationale veiligheidsadviseur, Jake Sullivan, die “het bredere conflict verkeerd beheren.”

Volgens de ambtenaar werd “het vernietigen van de Nord Stream pijpleidingen nooit besproken, of zelfs vooraf bekend, door de gemeenschap.” In plaats daarvan werd de stap “bevolen door president Joe Biden.”

De regering Biden moet nog toegeven dat zij een rol heeft gespeeld in de vernietiging van de Nord Stream pijpleiding en ontkende dit vanaf het moment dat het nieuws bekend werd.

Dit nieuws zal waarschijnlijk niet goed vallen bij het Amerikaanse publiek, dat al vraagtekens zet bij de Amerikaanse betrokkenheid bij de oorlog.

Volgens Rasmussen Reports van eind maart dit jaar is 50 procent van de Amerikanen van mening dat de oorlog de nationale veiligheidssituatie van Amerika heeft verslechterd – tegenover 42 procent in september vorig jaar.”

Deze houding kan ook tot uiting komen in de zalen van het Congres, want volgens Hersh bereidt de regering zich voor op een spoedige regeling van de oorlog: “terwijl het Witte Huis geen duidelijkheid heeft over zijn beleid in Oekraïne, bereidt het Pentagon zich enigszins optimistisch voor op een einde van het conflict.”
Jake Welch.

Een kind kan begrijpen dat elke volwassen Nederlander begrijpt dat het geld en de wapens die Rutte weggooit naar Oekraïne hun geld is. Dit schreeuwt om gerechtigheid! Heeft Rutter ooit gevraagd of hij dat geld mocht sturen naar een clown dictator? Nee, natuurlijk niet! Rutte vraagt nooit iets aan het Nederlandse volk, hij doet gewoon!

Al eerder zag ik berichten voorbij komen die betrekking hadden op de corruptie in Oekraïne. De door de NAVO landen geleverde wapens worden verkocht aan wapenhandelaren,

terroristische groepen, ja, zelfs aan Rusland. Want Rusland wil graag weten welke technische snufjes gebruikt worden.

Het is eigenlijk niet anders dan wat gebeurde in de 2e wereld oorlog! Daar zaten in Zwitserland ook alle partijen die oorlog voeden tegen elkaar gezellig bij elkaar om elkaar te helpen wanneer er ergens tekorten waren. Dan kon het gebeuren dat de VS olie bracht naar een Duits oorlogsschip. Of dat een aanval werd afgeblazen omdat de vijand nog niet klaar was met de verdediging!

Oorlog is er alleen maar omdat er een paar figuren zijn die daar geld aan kunnen verdienen!

En bij mij komt de vraag op: hoe kan het dat een acteur clown, die populair werd omdat hij een act deed waarmee hij zijn geslachtdeel toonde, president van een land kan worden? Die vraag kan ik ook zonder moeite beantwoorden!

Het gebeurt net als bij Biden! Fraude! Want de figuren die de macht willen behouden kunnen geen eerlijke verkiezingen hebben! En waarom denk je aan fraude? Heel eenvoudig! Kijk naar de twee figuren die naar voren zijn geschoven. Biden zou, gezien zijn frauduleus verleden nooit president kunnen zijn en laat dit ook duidelijk zien! Hij moet zowel geestelijk als lichamelijk ondersteund worden. Daarvoor heeft hij een heel team mensen die zeggen wat hij moet doen! Met Zelensky is dat ongeveer gelijk. Ook corrupt tot op het bod en deinst er niet voor terug zijn soldaten te laten sterven alsof het strohalmen zijn! Als zijn show maar kan doorgaan.

En dat wordt ondersteunt door de NAVO landen waardoor er blijvend slachtoffers vallen op de beide fronten!

Twee figuren in een dodemansshow!

Piki