Spaghetti met gestoofde prei en knapperige kikkererwten

Ingrediënten

4 personen

3

preien

2

middelgrote uien

10 g

verse tijm

5 tenen

knoflook

6 el

traditionele olijfolie

150 ml

kraanwater

400 g

kikkererwten in blik

300 g

spaghetti

60 g

Grana Padano 32+


Was de prei en snijd in de lengte doormidden. Snijd de helften in stukken van 2 cm. Snijd de uien in halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de knoflook in dunne plakjes. 
2

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de prei met de ui en tijm 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de knoflook toe en bak 3 min. mee. Voeg het water toe, draai het vuur laag en laat nog 20 min. zachtjes stoven. Roer regelmatig. 
3

Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en dep droog. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kikkererwten in ca. 8 min. knapperig.
4

Kook ondertussen de spaghetti 2 min. korter dan aangegeven op de verpakking. Rasp de kaas.
5

Giet de spaghetti af, maar bewaar 200 ml kookvocht (per 4 personen). Voeg de spaghetti met het kookvocht en de kaas toe aan de prei. Roer ca. 4 min. door, tot het kookvocht iets is ingedikt tot een saus die zich aan de pasta hecht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
6

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de kikkererwten. 


voedingswaarden

(eenpersoonsportie)
energie675kcal
koolhydraten77g
waarvan suikers12g
natrium120mg
eiwit23g
vet28g
waarvan verzadigd6g
vezels13g

image