gevonden op LinkedIn:

😱 Help! Een mondmasker aan de deur!

Allemachtig, dat was schrikken zojuist!

De deurbel gaat. Er staat iemand voor uw deur met een integraalhelm op die tegen u begint te mompelen. Wat doet u? De deurbel gaat. Er staat iemand voor uw deur met een bivakmuts op die tegen u begint te mompelen. Wat doet u?

Het is weer collecteseizoen. Normaal gesproken ben ik een aardige kerel met respect voor mensen die voor het goede doel met een collectebus langs de deuren gaan. Ik draag ze een warm hart toe. Maar zojuist: de deurbel gaat. Er staat iemand voor mijn deur met een niet-medisch mondmasker op die tegen me begint te mompelen. Wat doet ik?

Er zijn twee opties: 1) die persoon draag dat ding vanuit een angst voor míj, of; 2) die persoon draagt dat ding vanwege een eigen besmettelijke ernstige ziekte in een tot mislukken gedoemde poging mij niet te besmetten.

In beide gevallen heeft die persoon werkelijk niets te zoeken voor mijn deur. Laat ik duidelijk zijn: een ieder die zich onuitgenodigd op mijn erf bij de deur vertoont met een mondmasker, is níet welkom.

Mijn warme hart bevriest als ik mensen met niet-medische mondkapjes zie lopen. Een ‘dringend advies’, een #mondkapjesplicht, het maakt mij niet uit: #ikdoenietmeermee. De deurbel gaat, wat doet ú?

#wiehetweetmaghetzeggen

image