Afgelopen week is eindelijk de behandeling van de bodemprocedure geweest van het coronatoegangsbewijs. Een uitgelezen kans voor de rechtspraak om zich te herstellen,
we horen 1 mei of dat ook zo is.
Deze en de volgende week staan in het teken van de demonstratie rechtszaken. Mosterd na de maaltijd voor velen, maar niet voor hen die het meemaakten: de arrestaties, het insluiten, het politiegeweld, alleen maar omdat men opkwam voor de eigen rechten.

Nog steeds worden deze dappere burgers vervolgd. Er is natuurlijk een reden dat het zo lang duurt. Het OM en de rechtspraak willen deze zaken het liefst via de achterdeur af laten vloeien.
Het is onze taak om te zorgen dat dat niet gebeurt! Wij hebben offers gebracht. Niet om het daarna te vergeten maar om het te laten zien, met de uitdrukkelijke boodschap: “Nie wieder Faschismus”.
Het niet toestaan van demonstraties, geweld toepassen tegen hen die vreedzaam moed tonen, het criminaliseren door vervolging door het openbaar ministerie en verachting door de media.
Allemaal om de macht te beschermen.

Dank voor alle steun en donaties van de afgelopen weken, ook via willdofreedom.com, het is de brandstof waar we mee kunnen doorgaan.
Daarnaast wil ik een beroep doen op ieder die dit leest om de rechtszaken, nieuwsbrieven, uitzendingen en artikelen veel te delen. Juist nu de censuur omhoog gaat, juist nu er meer repressie plaatsvindt, is het tijd om niet te zwijgen maar om te blijven spreken.

image