Spaghetti met groene pesto en kabeljauw

Voor 2 personen :
Spaghetti
1 kabeljauw . Ik had 260 gram van de viswinkel. Mag ook iets minder zijn.
2 tomaten
5 cherry tomaatjes
1 rode ui
1 blokje bouillon
Peper
basilicum
1 potje groene pesto, 90 gram
Scheutje witte wijn ( mag chardonnay zijn , ZEKER geen zoete witte wijn!)
Zwarte olijven van de Turkse winkel

De rode ui snijden .
De tomaten insnijden om ze vervolgens in kokend water te leggen.
Daarna zijn ze makkelijk te pellen.
De (cherry) tomaten snijden.
Spaghetti of Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing koken. Tegelijkertijd zet je een hapjespan op het gas met een bodempje olijfolie . De kabeljauw in de pan doen , na even bakken aan beide kanten, de uien toevoegen, de tomaten, peper, bouillon - blokje en vervolgens Afblussen met een scheutje witte wijn. Doe de deksel op de pan en laat de vis nog even lekker stoven. Vergeet niet de zwarte olijven toe te voegen ma een paar minuten.
Pasta afgieten (3 el kookvocht bewaren). Pesto en opgevangen kookvocht door pasta roeren. pasta met de vis met en groenten serveren.
Heerlijk met een glas chardonnay !

* als je de tijd hebt en een keukenmachine (of een vijzel ), kun je groene pesto
ook zelf maken.

image