Kan iemand mij uitleggen waar het positieve is? Op deze manier zou ik mijn kind nooit naar school laten gaan. Kapot testen is dit! En wat de winkels betreft, is niet veel anders dan nu. Een vies zoethoudertje weer....
==
Basisscholen en kinderopvang mogen per 8 februari open

Het OMT concludeert dat kinderen op individueel niveau minder bijdragen aan de verspreiding van het virus dan volwassenen. Dit geldt ook voor de Britse coronamutant. Wel gelden er strikte voorwaarden:

Als een kind in de klas positief test, moet de hele klas of groep inclusief de leraar in quarantaine. Die groep moet zich op dag 5 laten testen.
Veel meer en intensief testen. Daarbij krijgen leraren toegang tot sneltesten.
Aangescherpt bron- en contactonderzoek, waar ook kinderen deel van uit gaan maken.
De buitenschoolse opvang blijft dicht, met uitzondering van de noodopvang.
Middelbare scholen gaan niet voor 1 maart open. Als ze dan al opengaan, is het met een strikte naleving van de 1,5 metermaatregel.

Detailhandel mag in beperkte mate open vanaf 10 februari

De winkels mogen open voor bestellen en afhalen. Het OMT acht de risico’s op verspreiding daarbij klein, als ervoor gezorgd kan worden dat het niet te druk wordt in de winkelstraat. De maatregel geldt voor alle winkels. Bestellen moet vanuit huis (telefonisch of via internet).
Er moet minimaal vier uur zitten tussen het moment van bestellen en afhalen. Deze voorwaarde moet ’funshoppen’ voorkomen. Hoe de maatregel gehandhaafd wordt is onduidelijk.
Wie toch klanten toelaat in de winkel, loopt het risico dat de winkel gesloten moet worden.