"Hoe een Russisch dorp nieuw leven in te blazen"

Reacties · 998 Bekeken

"Een dag op het Russische platteland."

https://youtu.be/1AMd6X5qaiA

Op de eerste blik vond ik de titel aantrekkelijk om de hele video te bekijken. Gaandeweg de video en na wat onderzoek van de achtergronden ben ik wat minder enthousiast geworden. Zeker, ik vind het initiatief goed, de uitwerking echter wat minder.

Guzel Sanzhapova is in Rusland bekend geworden toen ze haar veelbelovende IT-carrière in Moskou opgaf om zich te concentreren op de ontwikkeling van het platteland. Ze kwam terug naar het dorp van haar oma en begon een onderneming dat jam en honing en nog meer plattelandsproducten maakt en verkoopt. Tot zover een prachtig initiatief, dat een dorp dat langzaam door vergrijzing aan het uitsterven was, nieuw leven in te blazen.

Echter blijkt dit project niet zelfstandig op eigen benen te kunnen staan, zonder sponsoring (door globalistische corporaties) is dit project gedoemd te mislukken. Guzel noemt 'brands', merknamen, waaronder ondernemingen als IKEA en dan krijg ik al de bibbers.

Op de website die de plattelandsproducten online verkoopt, staat een verwijzing naar het dorp Malyi Turysh op een andere website. Onderaan de thuispagina van die website prijkt het logo van de Europese Unie (zie afbeelding). Het dorp Malyi Turysh ligt in de Oblast Swerdlowsk in Rusland, dat is 3850km van Amsterdam verwijderd. Het is mij een raadsel waarom Nederlands belastinggeld via de EU naar de uiterste oostgrens van Europa in Rusland gaat. Rusland is geen lid van de EU en wil dat ook nooit worden. Waarom wordt daar geld uitgegeven, dat in eigen land hard nodig is voor het eigen volk?

Guzel zegt tussen neus en lippen door, waar het eigenlijke probleem ligt: de (oudere) plattelands-Russen kunnen niet vooruit plannen, leven met de dag van de hand in de mond en plannen de toekomst niet. Ik wijt dit aan de erfenis van het communisme, ook na dertig jaar nog: communisme, socialisme en al dat soort ellendige links-politieke beleid neemt het initiatief uit de mensen weg, ondernemingslust verdwijnt waar linkse politiek verschijnt.

Ik vind het nog steeds aantrekkelijk om iets dergelijks te ondernemen; het platteland weer tot bloei brengen. Deze video doet me denken aan de VS van een eeuw geleden. Wat doen daar gebeurde, dat is nu mogelijk in Rusland, maar doe het dan zonder dit soort initiatieven in te laten pakken door de links-globalisten, WEF'ers en mondiale corporaties. Het succes komt van het volk, niet van een CEO op de hoogste verdieping van een glazen wolkenkrabber.

Reacties