Een Almachtige Elite Die De Wereld Regeert?

Reacties · 152 Bekeken

Het heeft er alle schijn van dat er iets niet klopt aan de stellingname dat een almachtige elite de wereld op allerlei manieren kan regeren en dat ook doet - simpele logica; implicatie en inferentie, dwingt die constatering af.

*

Naar het schijnt, van horen zeggen, is een almachtige elite bezig zo'n beetje de gehele wereldbevolking de nek om te draaien en op één of andere manier gebruiken ze daar ingewikkelde, omslachtige, vergezochte methodes voor.

Beetje vreemd wel voor een groep die almachtig is en ons volledig in de tang zou hebben. Het zou dan een fluitje van een cent moeten zijn om het merendeel van de wereldbevolking in één klap van de aardbodem te vagen (the georgia guidestones) gezien de veronderstelde almachtige aard van de elite en de verscheidene technologieën (daartoe) die ze in hun bezit en/of onder hun controle zouden hebben.

We hebben dus twee mogelijkheden:

- of de elite is almachtig, of ze is dat niet

Zo ja, waar wachten ze dan nog op?
Zo nee, dan verklaart dat het 'wachten'
en zijn ze blijkbaar minder almachtig
dan door deze en gene verondersteld.

Lijkt verdacht veel op een religieuze overtuiging dat een almachtige god in beginsel van alles kan, creëert en doet alsof 't niks is, totdat de mens op de proppen komt en die almachtige god de toegepaste methodologie zonder verdere aanwijsbare redenen, van het ene op het andere moment, verandert in een omslachtige, ingewikkelde, onnodig moeilijke, knap lastige en vergezochte manier van handelen waar die almachtige god dat voorheen met de spreekwoordelijke handomdraai deed...

Als dat geen rode (valse) vlaggen van jewelste zijn ...Gerelateerd:

'De 90% Propositie - Een (Interne) Contradictie '
https://vriendenplek.nl/read-blog/589


- Biblio:
https://vriendenplek.nl/read-blog/1177 

https://vriendenplek.nl/FeitofFictie 


Reacties