Ben wel eens op zoek geweest naar een tooltje om een gif te maken en/of screen recorder. Ik denk er nu één te gevonden hebben. Eenvoudig en in het nederlands. Een korte beschrijving:
"ScreenToGif is een open source applicatie om schermopnamen te maken van je Windows pc. Je kunt activiteiten op je beeldscherm opnemen of beelden van je webcam vastleggen. Vervolgens kun je deze opslaan als gif- of video-bestand. Ook heeft ScreenToGif een Whiteboard en Editor.

ScreenToGif kan behalve schermopnamen en beelden van je webcam ook tekeningen vastleggen die je maakt op een whiteboard in de software. Zo kun je live het maken van je tekeningen en krabbels opnemen en opslaan.

Het maken van opnamen gaat heel makkelijk: klik op de knop 'Opname' en pas de grootte van het venster van ScreenToGif aan zodat je het deel van het scherm dat je wilt vastleggen in beeld hebt. Onder Instellingen | Opname kun je ook kiezen voor Nieuw als je met de muis een gebied wilt selecteren of een venster of het hele scherm wilt vastleggen".

Misschien is het ook iets voor jou. Via de link kun je het downloaden. Er wordt geen andere rotzooi mee geïnstalleerd.

https://www.screentogif.com/

ScreenToGif
www.screentogif.com

ScreenToGif

Free screen recorder tool. Record, edit and save as a gif or video.