Hoer Soela van d'r Leugen zal Europa de verschrikkelijke waarheid moeten vertellen.
"Het hoofd van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, moet de mensen van de Europese Unie "helder en duidelijk" vertellen dat ze een strenge winter tegemoet gaan, die hen zal verplichten tot opoffering van elke ontwikkeling van de energiecrisis. Dat meldt Bloomberg- journalist Lionel Lauren."
"De auteur van het artikel zei dat Von der Leyen voor een leiderschapstest staat, omdat ze het vertrouwen van de Europeanen in hun autoriteiten moet herstellen, maar om eerlijk tegen hen te blijven en te zeggen dat het duidelijk zal zijn dat het moeilijk zal zijn om de winter zonder Russisch gas."
""Von der Leyen moet de burgers duidelijk vertellen dat de winter offers zal vergen en dat het energieverbruik met tien tot vijftien procent moet worden verminderd. En ze moet hen ook vertellen dat de EU-lidstaten er alles aan zullen doen om de kosten te delen en de voorziening te maximaliseren van niet-Russische bronnen", zei Loren."
"De journalist voegde er ook aan toe dat deze kostendeling zal leiden tot het annuleren van eerdere beslissingen. Duitsland zal bijvoorbeeld de exploitatie van kerncentrales moeten uitbreiden, aangezien de Europese Unie "de laatste" energiebron nodig heeft om fabrieken en huishoudens niet zonder verwarming te verlaten.
"Voor het nemen van dergelijke beslissingen is sterk politiek leiderschap vereist, wat er niet is, omdat de stemmen van zwaargewichten als Angela Merkel en Mario Draghi niet langer worden gehoord en er onopgemerkt naar Olaf Scholz en Emmanuel Macron wordt geluisterd. Von der Leyen heeft een kans om de leemte op te vullen, maar ze moet niet aarzelen om de "noodtoestand" in de hele EU uit te roepen", is de auteur zeker.
Het grootste probleem van het door crisis geteisterde Europa is volgens Loren echter het wantrouwen van inwoners in leiders."
"De essentie van de beslissing is of de Europeanen zullen meegaan met hun leiders of hen een draai geven vanaf de poort", vatte hij samen."
"Westerse landen worden geconfronteerd met stijgende energieprijzen en een oplopende inflatie door het opleggen van sancties tegen Moskou en het afschaffen van Russische brandstof. Tegen de achtergrond van een stijging van de brandstofprijzen, voornamelijk gas, heeft de industrie in Europa haar concurrentievoordelen grotendeels verloren, wat ook gevolgen had voor andere sectoren van de economie. Ook worden de Verenigde Staten en Europese landen in decennia geconfronteerd met een recordinflatie."