Ontdekken posts

Ontdek boeiende inhoud en diverse perspectieven op onze Ontdek-pagina. Ontdek nieuwe ideeën en voer zinvolle gesprekken

Bondscoach Ronald Koeman in ziekenhuis met hartproblemen
https://www.telegraaf.nl/sport..../445551293/bondscoac

Bondscoach Ronald Koeman in ziekenhuis met hartproblemen | Voetbal | Telegraaf.nl
www.telegraaf.nl

Bondscoach Ronald Koeman in ziekenhuis met hartproblemen | Voetbal | Telegraaf.nl

Bondscoach Ronald Koeman (57) is met hartproblemen opgenomen in het Amsterdam UMC op locatie AMC, waar hij aan het eind van de middag hartcatheterisatie heeft ondergaan. Dat bevestigen zowel zijn…

Ik zal binnenkort wat meer foto's plaatsen.

GIF

Al vast wat voorwerk gedaan in het kastje (foto is van 7 dagen geleden)

image

https://www.wanttoknow.nl/gezo....ndheid/corona-kwesti

Klikken: brave burger, of ‘verrader’ van je mede-mens..? – WantToKnow.nl
www.wanttoknow.nl

Klikken: brave burger, of ‘verrader’ van je mede-mens..? – WantToKnow.nl

Verraders gevraagd… Om mensen aan te geven, die -om wat voor reden dan ook- zich niet houden aan het door de autoriteiten uitgevaardigde plan om ‘veiligheid’ te waarborgen. Om de …

KUKRI SYMBOOL

De associatie tussen de kukri en de staat Nepal is nog steeds sterk. Het is niet ongebruikelijk dat de kukri, zowel als symbool als als wapen, door verschillende protestbewegingen wordt toegeëigend. In deze context is het een fascinerend symbool omdat het 'leeg' is. Afhankelijk van de context kan alles wat met het staatsbestel te maken heeft, of een klacht ertegen, erin worden gerold. Het is een politiek symbool bij uitstek.Dit is dan de fundamentele paradox van de politieke mythologie van de kukri. Aan de ene kant krijgt het wapen zijn legitimiteit vanwege zijn oorsprong in het klassieke India en de associatie met een heilige die Shiva aanbidt, en toch wordt het het geaccepteerde universele symbool van Nepal met zijn meer diverse bevolking en minder orthodoxe religieuze scene.

image

KRUIS SYMBOOL
Het kruis is een zeer oud symbool en werd al ver voor het christelijke tijdperk gebruikt. Door invloed van de kerk werden veel van deze ‘heidense’ symbolen ingevoerd in de christelijke religie, vooral keizer Constantijn heeft veel van deze heidense gebruiken en symbolen ingevoerd tijdens het eerste concilie van Nicea in het jaar 325 om het voor de bevolking gemakkelijker te maken om christen te worden. Men heeft het toen als symbool van het lijden en sterven van Christus gemaakt. Blijft vreemd dat men een martelwerktuig als sierraad om de nek draagt tegenwoordig.

image

KRIJGSBIJL OF TOMAHAWK SYMBOOL

Een krijgsbijl of strijdbijl is een bijl die ontworpen is voor gebruik als gevechtswapen. De strijdbijl heeft een lager gewicht dan een normale bijl en ook het blad is platter en vaak in de vorm van een halve maan. Als materiaal werd oorspronkelijk steen gebruikt, later brons en nog later smeedijzer, waarbij de snede gehard was doormiddel van koolstof. Een speciale variant is de tomahawk, een strijdbijl van de Noord-Amerikaanse indianen. Oorspronkelijk was de bijlkop van steen of hoorn maar de Europese kolonisten brachten metalen bijlen mee die door de indianen zelf aangepast werden tot de typische tomahawk vorm. De strijdbijl komt ook voor in de uitdrukking”de strijdbijl begraven”, wat betekent dat er een einde aan een strijd of oorlog is gekomen.

image

HET KRAAK SYMBOOL

Het kraak symbool of het kraakteken siert in vele Europese en Amerikaanse kraakpanden de muren. De oorsprong van het symbool is de Amsterdamse kraakbeweging die het symbool in 1979 bedacht. Het is oorspronkelijk afkomstig uit Amerika waar de Hobo’s (rondreizende daklozen) gebruik maakten van tekens op straat om elkaar te helpen. Een van die tekens was een cirkel met een horizontale pijl erdoor,dit betekende ‘doorlopen’, oftewel, probeer iet bij dit huis of deze boerderij om onderdak of eten te vragen. De horizontale streep in het oorspronkelijke symbool werd later een diagonale bliksemschicht, vermoedelijk om een gevoel van actie en frictie weer te geven. Het kraakteken heeft in de praktijk de omgekeerde betekenis van het oorspronkelijke symbool, namelijk “wij gaan er niet uit” in plaats van “hier niet naar binnen gaan”. Ook kan de betekenis een waarschuwing voor de politie zijn: ‘loop toch door, hier niet naar binnen gaan’.

image

KNOOP ZONDER EINDE

In het boeddhisme is het teken dat van een oneindige knoop (Srivatsa) die de onderlinge afhankelijkheid van een aantal religieuze doctrines symboliseert, zoals die tussen wijsheid en mededogen en vooral die tussen afhankelijk ontstaan en sunyata. In het Tibetaans boeddhisme wordt het symbool als een kenmerk van Manjushri gezien.

In huizen in het Himalaya gebergte ziet men vaak een kronkelvorm boven een deur of raam hangen. Deze kronkel is de knoop zonder einde en tevens een van de acht geluksbrengers van het Boeddhisme. Meestal is het gesneden uit hout en als symbool of amulet werkt het tegen slechte gezondheid en een vroege dood. De oneindigheid van de knoop moet het onsterfelijke voorstellen. Door deze amulet binnenshuis bij een deur of raam te hangen, hoopt men kwade geesten te verhinderen in het huis te komen en ziekte en dood buiten het huis te houden. Deze amulet is ook bekend onder de naam knoop der eeuwigheid en zou oorspronkelijk uit China afkomstig zijn. De kronkels en draaiingen (de negen binnenruimtes en acht buitenruimtes) speelden een rolbij het mediteren. Voor sommige boeddhisten was dit het patroon van de ingewanden van Boeddha, keurig gerangschikt terwijl hij zat te mediteren. Ook komt het symboolvoor in de Keltische cultuur, dit is waarschijnlijk toeval.

image

KLAVERTJE VIER SYMBOOL

Als het klavertje al geluk brengt, dan brengt het zeldzamere klavertje vier wel extra veel geluk en het beschermt tegen kwade betoveringen. Het klavertje vier is een zeldzame afwijkingen mede doordat het zeldzaam is, maar ook door de vorm, die doet denken aan een kruis, wordt het vinden of het krijgen van een klavertje vier als sinds de Middeleeuwen beschouwt als een geluksbrenger. Ook kent men aan de vier blaadjes de kenmerken toe: hoop, vertrouwen, liefde en geluk.

image