Ontdekken posts

Ontdek boeiende inhoud en diverse perspectieven op onze Ontdek-pagina. Ontdek nieuwe ideeën en voer zinvolle gesprekken

https://www.frontnieuws.com/he....t-uitwissen-van-de-n

https://www.artsenvoorvrijheid.....be/blog/de-nanotech

De nanotech zit in ieder van ons bloed en hoe het eruit te krijgen (video) - Alliantie Voor Vrijheid
www.artsenvoorvrijheid.be

De nanotech zit in ieder van ons bloed en hoe het eruit te krijgen (video) - Alliantie Voor Vrijheid

Dr. Ana Mihalcea onderzoekt hoe de kwalijke gevolgen van de robot- en nanotechnologie in gevaccineerd en niet-gevaccineerd bloed (via shedding) kunnen omgedraai

https://www.artsenvoorvrijheid.....be/blog/leugens-van

Leugens van de Gezondheidszorg: Waarom Voeding de Sleutel is tot Gezondheid - Alliantie Voor Vrijheid
www.artsenvoorvrijheid.be

Leugens van de Gezondheidszorg: Waarom Voeding de Sleutel is tot Gezondheid - Alliantie Voor Vrijheid

De gezondheidszorg zoals we die vandaag de dag kennen, is sterk afhankelijk van medicatie om ziektes te behandelen. Hoewel medicijnen een cruciale rol kunne

Nieuwe logo van de GroenLinkse- woke beweging?

image

Zorgpremie zal doorstijgen naar 200 euro. Hoe solidair is dat?

De eerste zorgpremie voor 2025 gaat weer met 9,50 euro omhoog, waarschijnlijk volgen er meer premiestijgingen. Dit nieuws riep vragen op: is die stijging echt onontkoombaar? Wim Groot, gezondheidseconoom aan de Universiteit van Maastricht, beantwoordt de meest gestelde.

Is die stijging van de zorgpremie echt onontkoombaar?

"Jazeker, het lijkt me moeilijk om iets aan de jaarlijkse premiestijging te doen. Twee derde van de zorgkosten zijn salarissen, die stijgen dus door. We kunnen daar weinig aan doen. Automatisering, robots en nieuwe medicijnen zorgen vaak wel voor betere zorg en besparen artsen werk, maar die vindingen kosten ook geld."

"Kosten beperken kan wel, zoals een tijdje terug in Griekenland en Portugal is gebeurd. Maar dat waren stevige bezuinigingen. Wij willen niet minder zorg of minder goede zorg. Als we de kwaliteit van zorg afschalen tot hoe het in Noord-Macedonië is, kun je kosten verlagen. Maar dat willen we niet."

Gaan zorgpremies echt binnen drie jaar naar 200 euro doorstijgen?
"Het zal voor velen een onaangename verrassing zijn, maar voor mij niet. Er zal een jaarlijkse kostenstijging zijn en de premie zal ook 20 à 25 euro oplopen omdat het kabinet vanaf 2027 het eigen risico wil verlagen (van 385 naar 165 euro, red.). Dat is realistisch."

"Het kabinet wil de premiestijging compenseren via belastingverlagingen voor mensen met lage inkomens. Maar mijn ervaring is dat mensen de link niet leggen tussen de belasting via de loonstrook en de kosten van een zorgverzekering."

Wat gebeurt er als je je zorgpremie niet meer kunt betalen door die premiestijgingen?

"Als het even niet lukt om je zorgpremie te betalen, kun je altijd een betalingsregeling krijgen. En ook het eigen risico mag je gespreid of later betalen. Het heeft uiteindelijk geen zin om de premie helemaal niet te betalen. Na een half jaar niet betalen meldt de verzekeraar je aan bij het CAK (Centraal Administratie Kantoor, red.) en dan zal een incassobureau de premie alsnog bij je innen."

Klopt het dat er minder mogelijkheden zijn om de premiestijgingen te ontvluchten via kortingen?

"Ja, zo verviel in 2023 de collectiviteitskorting via je werkgever. Ook krijg je sinds enkele jaren iets minder korting voor een verhoogd eigen risico."

"Maar we zien wel dat mensen continu kijken of het iets goedkoper kan. Ze stappen over naar een goedkopere verzekeraar en ruilen hun restitutiepolis (veel vrije keuze in zorgverleners, red.) in voor een natura- of combinatiepolis (vooral keuze uit gecontracteerde zorgverleners, red.). De premie bij die laatste polissen is lager."

Is het solidair als we meer premie gaan betalen om het eigen risico te verlagen?

"De huidige manier van betalen is al erg solidair. De helft van de zorgverzekeringskosten worden via je belasting al inkomensafhankelijk betaald. En iedereen krijgt in Nederland dezelfde zorg, of je nou rijk of arm bent. Dit in tegenstelling tot Duitsland, waar een deel van de mensen bij het ziekenfonds zit en rijkeren een particuliere verzekering hebben, zoals wij dat ook voor 2006 hadden."

"Mede door de zorgtoeslag zijn er nauwelijks mensen die meer dan 20 procent van hun inkomen aan zorg kwijt zijn. En onze eigen betalingen zijn de laagste van Europa. Het eigen risico is sowieso al laag doordat het al sinds 2016 niet meer is verhoogd."
Volg dit onderwerp

"Maar ja, de verlaging van het eigen risico kan een teken van nog meer solidariteit zijn. Mensen die geen zorg gebruiken, zullen meer gaan betalen en mensen die vaak zorg gebruiken iets minder. Wel is er het risico dat mensen meer zorg gaan gebruiken. Daardoor zouden wachtlijsten iets kunnen oplopen."

DSW wil dat verzekeraars nog maar een premie vragen van 30 euro en de rest van de kosten via belastingen betalen. Om zo de concurrentie tussen verzekeraars te beperken. Lost dat het probleem van oplopende kosten op?

"Nee, dat lost weinig op. 30 euro per maand is ongeveer wat sociale minima (mensen met een uitkering ter hoogte van het minimaal bedrag dat nodig is voor je levensonderhoud, red.) kwijt zijn als ze nu zorgtoeslag krijgen en weinig zorg gebruiken. Als je dan ook de zorgtoeslag laat vervallen, schieten zij er niets mee op. Maar mensen met een hoger inkomen mogelijk wel."

"Als je duizenden euro's aan kosten van de zorgverzekering via de belasting laat betalen, kun je natuurlijk wel kiezen welke groep je het grootste deel daarvan laat betalen."

Zouden we beter af zijn als we zorgverzekeraars afschaffen en alles door de overheid laten doen? Zorgverzekeraars maken hoge kosten en bezitten miljarden aan reserves.

"Dat zorgverzekeraars nu moeten concurreren om verzekerden heeft er juist voor gezorgd dat ze hun reserves in de afgelopen jaren hebben ingezet om zorgpremies laag te houden."

"Ook zijn premies in bijvoorbeeld Duitsland en België harder gestegen dan hier. Dat kan wel eens komen doordat we hier die marktwerking wel hebben. En ook omdat we hier minder medicijnen gebruiken, korter in het ziekenhuis liggen en meer door de huisarts laten doen."

"Een vergelijking die vaak wordt gemaakt is publieke zorgsysteem NHS in Engeland. Ik denk dat niemand ons stelsel wil ruilen voor de NHS. Daar zijn zorginstellingen verouderd, zijn er zeer lange wachtlijsten en kan het uren duren voor een ambulance bij je is."

image

Minister: eisen FNV-vroegpensioenregeling voor zwaar werk zijn bespreekbaar.

De eisen van de FNV aan een nieuwe vroegpensioenregeling voor mensen met zware beroepen zijn wat het kabinet betreft bespreekbaar. Minister Eddy van Hijum (Sociale Zaken) zei dit dinsdag in een debat met de Tweede Kamer.

"Als ik kijk naar de brief van FNV, dan lees ik geen showstoppers voor het goede inhoudelijke gesprek", zei Van Hijum. De bonden wezen een eerste voorstel van het kabinet van de hand. Zij willen pas verder praten als zij de garantie krijgen dat er een permanente regeling komt in plaats van de tijdelijke die binnenkort afloopt.

Verder wil de FNV dat werkgevers een hoger bedrag aan vroegpensioen mogen uitkeren, zonder dat daar een fiscale boete op staat. Ook moeten de vakbonden en werkgevers aan de cao-tafel bepalen wat zwaar werk is.

"Ik wil gewoon heel graag een goede regeling", zei Van Hijum dinsdag tegen de Kamer. En daar wil hij "zo snel mogelijk met de polder uitkomen". Maar zo benadrukte hij, een goede afbakening is nodig om te voorkomen dat te veel mensen eerder kunnen stoppen met werken.

De minister voelde zich gesteund door de Kamer, die in meerderheid de lijn van het kabinet steunt. Van Hijum beloofde de wensen van partijen mee te nemen in de onderhandelingen. Zo kwamen veel partijen met voorstellen voor aanpassingen. Mensen met daadwerkelijk een zwaar beroep en een laag inkomen zitten nu vaak in de knel. De huidige regeling voldoet voor deze groep niet altijd. Terwijl mensen met een kantoorbaan er wel gebruik van kunnen maken.

Van Hijum wil daarom 'signaalwaarden' in de nieuwe regeling opnemen. Als meer dan 15.000 mensen gebruikmaken van de regeling, wil hij die nog eens onder de loep nemen. Bereikt de regeling de mensen voor wie die bedoeld is? De minister benadrukte in het debat, en eerder ook al in een brief, dat dit geen quotum is. Het moet wat hem betreft wel een stok achter de deur zijn.

Op dit moment zitten de onderhandelingen nog muurvast. De FNV dreigde dinsdag, voorafgaand aan het debat in de Kamer, met nieuwe stakingen.

image

Druk, druk, druk met werken maar de zoveelste short van een Belgische jongeman die in elkaar geslagen wordt 'moslim' jongeren, spoorden mij toch aan om dit op te nemen. Lees vooral ook de beschrijving.

Leuke eekhoorntjes slinger waarbij de eekhoortjes aan elkaar vasthangen met hun staartje! Er is een kleine eekhoorn versie ( 3 op een rij) of een grote eekhoorn op A4 formaat. Download de gratis templates en gaan lekker knutselen/ kleuren! Deel je met ons jullie resultaten? Klik hier voor de templates: https://creametkids.nl/knutsel....s/eekhoorntjes-sling

image

image