De pot op met potgrond op basis van turf, en wel zo snel mogelijk!

Reacties · 880 Bekeken

Op grond van de bestrijding van de "klimaatcrisis" is er nu door twee wetenschappers, een slinkse nieuwe weg gevonden om de "zorgwekkende CO2 uitstoot" te kunnen beperken. Hulde!



De twee, zo las ik op teletekst RTV Gelderland, pagina 134 van 30 oktober 2021, beweren dat de winning van turf, bijdraagt aan de CO2 uitstoot. Hoe groot die bijdrage is, melden zij echter niet.
Wel willen zij snel een verbod op potgrond op basis van turf.

Nederland is de grootste importeur in Europa, liefst 4,7 miljoen kuub per jaar.
Dit impliceert volgens mij, dat potgrond op basis van turf, een belangrijk product is voor niet alleen de consument, maar ook van levensbelang is voor de talloze bedrijven die dit product letterlijk als voedingsbodem gebruiken. Voedingsbodem voor alles van zaadje, tot stekje, tot plant... Van Vlijtige Liesjes, tot groenten... Voedingsbodem voor bedrijvigheid die bijdraagt aan onze economie en voedselvoorziening.

Zeer verontrustend is dat deze "wetenschappers"; Philipp Gramlich en Karin Bodewits, melden dat er nauwelijks alternatieven te vinden zijn voor Nederlandse consumenten.
Daar moet volgens hen snel verandering in komen.
Opmerkelijk, aan de ene kant beweren zij dat er nauwelijks alternatieven zijn, maar aan de andere kant moet een snelle zoektocht worden ingezet naar die alternatieven die er dus nauwelijks zijn...

Mijn voorzichtige conclusie:

Als dit tweetal poot aan de grond krijgt... Zij hun beweringen succesvol kunnen zaaien in de politiek, die daar vervolgens wortel schieten... Kunnen we straks gaan turven, hoeveel bedrijven in ons land ten gronde raken, het onderspit zullen delven...
Door deze twee angstzaaiers, die een rijke voedingsbodem vonden om op basis van CO2 reductie, een voedingsbodem willen verbieden die van levensbelang is voor de vele bedrijven die afhankelijk zijn van deze voedingsbodem die van levensbelang is voor de planten waarvan zij leven...
Kunnen we verwachten dat door deze twee Vlijtige Liesjes, veel kapot kan worden gemaakt? Die vrees is volgens mij terecht. Na even Googlen:

"Als je de bloemetjes niet weghaalt ontstaat er een kokertje waarin het zaad van de plant zich ontwikkeld. Dit puntige kokertje wordt steeds groter, totdat het barst. Alle zaden vliegen in het rond. Vandaar de naam “springzaad”. Als je het aanraakt springt het open. Impatiens betekent in het Latijn ongeduldig".








Reacties