Wetenswaardigheden over je gezondheid en voeding die je leven kunnen rekken of redden - deel 10

Wat we hebben geleerd en nog zullen behandelen in de volgende delen

Onderzoek van de afgelopen twintig jaar heeft duidelijk aangetoond dat onze vroege voeding aanzienlijk onze genen beïnvloedt en ook onze huidige voeding beinvloedt onze gezondheid als volwassenen. Slechte voeding kan tot de programmeren leiden van een vroeg begin van hart- en vaatziekten, degeneratieve hersenziekten of zelfs kanker.

Op basis van dit onderzoek is het aannemelijk dat goede voeding tijdens onze mentale ontwikkeling noodzakelijk is.  In de loop der jaren kunnen gezonde genen zorgen voor een goede gezondheid op latere leeftijd, waardoor ernstig ziekten kunnen worden voorkomen. Om het beste uit de voedingswetenschap te halen, moeten we beginnen om deze kennis al voor de geboorte van onze kinderen toe te passen. De resultaten van goede voeding worden verbeterd door elke generatie, omdat onze voeding de genetische gezondheid van onze voortplantingscellen, het sperma en de eicellen verbetert.

In dit blog wil ik graag een deel van het nieuwe onderzoek met de lezer te delen, vooral wat betreft de gezondheid van uw hersenen en het blijvende belang van goede voeding waarvan is aangetoond dat ze ons het hele leven beïnvloeden. Daarnaast zijn er oudere onderzoeken die de test van tijd hebben doorstaan en dit kan geweldige inzichten bieden in onze zoektocht om onze kinderen en onszelf de mooiste toekomst mogelijk te bieden. Steeds meer leren we dat goede voeding kan helpen om verschrikkelijke ziekten voorkomen, enkele van deze verschrikkelijke ziekten hebben ons in de twintigste eeuw al getroffen.

Een groep voedseladditieven, zoals MSG (MonoSodiumGlutamaat E621) en aspartaam (E951), die naar mijn mening, en gebaseerd op talrijke wetenschappelijke studies, zijn een ernstig gevaar voor onze neurologische gezondheid. Een van de drijvende krachten voor het schrijven van dit blog is de woede over wat de voedselverwerkende industrie heeft gedaan en nog steeds doet met ons allemaal - maar vooral onze kinderen treft.  Zeker als je zelf kinderen hebt zie je hier de noodzaak van in.

We zullen in dit blog in delen dieper ingaan op meerdere onderwerpen. De gevaren als gevolg van milieutoxines, voedselgifstoffen en bepaalde medische behandelingen en procedures zullen worden behandeld.

Door goede voeding zal, zowel de algemene gezondheid als de gezondheid van de hersenen verbeteren. Verder zal  ook worden besproken hoe u er voor kunt zorgen dat uw kinderen worden beschermd tegen gevaarlijke voedsellessen op plaatsen buitenshuis, zoals op scholen.


Reacties