De gezondheidsvoordelen van kaneel

Reacties · 1272 Bekeken

Kaneel wordt vaak gebruikt in appeltaart, maar wist u dat deze specerij (de zuiverste komt uit Ceylon) veel helende eigenschappen heeft?

1. Kaneel remt de groei van schimmels

Kaneelaldehyde is het hoofdbestanddeel van kaneel, deze stof geeft de kaneel de zo kenmerkende geur en smaak. Verder remt deze stof de groei van bepaalde schimmels en bacteriën die ongezond zijn. Het eten van kaneel kan helpen tegen de schimmelziekte Candida en ook het gebruik vam kaneelolie werkt schimmeldodend.

2. Kaneel werkt ontstekingsremmend en helpt bij jeuk

De polyfenolen in kaneel zijn antioxydanten die uw lichaam beschermen tegen bacteriën en infecties die ontstekingen veroorzaken. Kaneel helpt zelfs beschadigde cellen herstellen, doordat het enzymen activeert die cel-herstel versnellen. Ook kan kaneel verlichtend werken bij jeuk.

3. Kaneel helpt bij slechte adem

Een slechte adem wordt in veel gevallen veroorzaakt doordat de bacteriën in uw mond uit balans zijn. Uit onderzoek is gebleken dat dagelijks gorgelen met een mengsel van water, kaneel en honing de slechte bacteriën uit uw mond kan houden. Ook dit heeft te maken met de antibacteriële werking van de specerij.

4. Kaneel verkleint het risico op hart- en vaatziekten

Kaneel werkt cholesterol verlagend, alhoewel cholesterol een belangrijke stof is voor een goede werking van onze hersenen, is het goed om een juiste balans te houden. Kaneel verlaagd de bloeddruk in heeft positieve effecten op mensen met diabetes 2. Dit wordt veroorzaakt doordat de bloedglucosewaarden dalen.

5. Kaneel is goed voor de spijsvertering

De doorbloeding van het  spijsverteringskanaal wordt door kaneel gestimuleerd, uw lichaam maakt meer spijsverteringssappen aan bij het regelmatigen nuttigen van kaneel. Verder helpen deze sappen tegen brandend maagzuur.

Knaneelboom

Kaneelboom

Overdaad schaadt, dit gelt ok voor het gebruik van kaneel, als je teveel kaneel eet dan kan de stof Coumarine schadelijk voor je zijn, dit leidt tot leverschade en bloedstolling. Gebruik daarom de beste (Ceylon) biologische kaneel.

De kans datu teveel kaneel gebruikt is echter erg klein.

 
What do you want to do ?
New mail
Reacties