Wij van de overheid bevelen aan de overheid.

Misleidende reclame en het niet met een natte handtekening ondertekenen van officiële documenten wat heeft dat met elkaar te maken ?

Iedereen kent wel de slogan van WC Eend. Wij van WC eend bevelen aan WC eend ! en weet dat dit hetzelfde betekent als de slager die zijn eigen vlees keurt. Deze betekenis heeft dit in de loop van de jaren gekregen en uiteraard als de slager zijn eigen vlees keurt is het altijd goed gekeurd vlees. daarom ook wordt het keuren normaal gesproken door iemand anders gedaan en bestaan er dingen als keurmerken. Oorspronkelijk was deze slogan van WC eend natuurlijk bedoelt om lekker te bekken zodat hij makkelijker te onthouden is door de mensen.

De overheid doet hetzelfde als WC eend en de slager die zijn eigen vlees keurt. Zij doen aan reclame en proberen hun producten aan de man te brengen. Daarnaast zijn zij meesters in het keuren van hun eigen vlees. Dit laten zij namelijk doen door “onafhankelijke” instanties dit staat hier tussen haakjes omdat deze of onderdeel zijn van de overheid of hier door betaald worden en dan kun je natuurlijk moeilijk praten over onafhankelijk.

 

Goed terug naar reclame maken voor overheids producten en nu denken jullie natuurlijk aan zulke dingen als paspoorten halen of rijbewijzen bij de gemeente en ja dat zijn ook producten van de overheid maar niet hun grootste. Wat dan wel ?

De overheid wordt geacht te besturen en van alles in goede banen te leiden dat is dienstverlening en ja dat is ook een product. Maar daarnaast verkoopt de overheid ook nog een veel groter product en dat zijn wat zij noemen “wetten” opnieuw tussen haakjes want dit zijn geen wetten om meerdere redenen maar voor nu laten we deze term even staan en hanteren hem. Goed het uitvaardigen van “wetten” en wat hiermee samenhangt is dus ook een product van de overheid zij willen deze dan ook aan de man brengen. Ze willen graag dat de mensen deze uitgevaardigde “wetten” op gaan volgen er mee instemmen en dus het product aanvaarden. Het is hetzelfde als je een aanbod krijg om bv vlees of wc eend te gaan kopen.

 

Waarom praat ik hier over reclame en aanbod en heb in de titel ondertekening van geldende documenten staan nou heb je wel eens een geldende handtekening gezien onder een reclame foldertje nee natuurlijk niet dit zijn aanbiedingen en zo handelt de overheid tegenwoordig ook zij bieden een product aan zonder handtekening. En wij kende dit allemaal al wel omdat deze praktijken er middels misleiding stiekem ingevoerd zijn iedereen heeft wel eens een overheids brief gehad van bv de belastingdienst en daar staat dan onder zoiets als deze brief is automatisch gegenereerd en derhalve niet ondertekent maar of u wel even een x bedrag wilt betalen voor een x product dit is dus een reclame aanbieding en niet een geldend ondertekent document.

 

Geldend ondertekende documenten zijn noodzakelijk om vast te stellen wie de partijen zijn wie de verantwoordelijken zijn aan iedere kant van een contract. Een daadwerkelijk contract is tussen 2 of meer partijen die wordt bekrachtigt en officieel gemaakt door deze op papier op te stellen met een handtekening van iedere partij en is zo geautoriseerd beide partijen hebben zich kenbaar gemaakt en onderschrijven de overeenkomst.

Overheden spreken heel graag over een sociaal “contract” en dit is niets meer of minder dan een aanname het staat niet op papier er zijn geen afspraken gemaakt er wordt stilzwijgend geaccepteerd en aangenomen dat bepaalde zaken op een bepaalde manier werken.

 

Zo ook met het uitvaardigen van “wetten” de mensen nemen aan dat dit wettelijk is en daadwerkelijk bestaat dat het een contract is waar zij zich aan moeten houden want immers iedereen dient zich aan de wet te houden toch ?? maar is dit wel zo ?? of is het uitvaardigen van wetten en maatregelen niet een Wij van wc eend bevelen aan wc, een slogan en proberen ze zo mensen te verleiden hun producten te kopen lees wetten en maatregelen aanvaarden en en op te volgen.

Nog een toevoeging laat ik even duidelijk zijn ik praat hier dus over vermeende wetten want als iets wordt gepubliceerd door de overheid dat officieel geld als een wet dient deze gepubliceerd te worden middels een proclamatie dat is een officiële aankondiging met geldende natte ondertekeningen van de verantwoordelijken en dit gebeurd niet altijd en dan is het dus geen geldende wet maar een reclame boodschap zie het voorbeeld van de mondkapjes plicht waarin geen handtekening staat.

 

Heel vaak horen wij dan ook de wet is ondertekend maar zien wij dit ook daadwerkelijk ?

Is deze wet wel ondertekend en dus een wet ?

of is hier sprake van wij de overheid bevelen aan de overheid ?

En wordt je een aanbieding van iets om de wc mee door te spoelen verkocht.

 

Frank Remie 18 Febr 2020 Breda.

 


Frank Remie

3 Blogs posts

Reacties
❤️ Zohra ❤️ 7 dagen geleden

Goed gezegd 💪