Blog--> De wilde boerndochtere

Reacties · 1549 Bekeken

"Maar ondanks het liedje kon hij haar niet verleiden en elk jaar als de bomen weer in blad stonden probeerde hij het opnieuw. Hij zong zijn liedje en zag in de boerderij een lichtje branden maar ze reageerde niet. En dat ging zo jaren door totdat de boerendochter 29 jaar werd".

De op 8 februari 1946 geboren Ivan Francies Heylen, beter bekend als Ivan Heylen, bracht in 1974 een single uit met de naam; “De wilde boerndochtere”.

Het verhaal gaat als volgt, even naar wiki: Het nummer ging over een boerenzoon die viel op de dochter van de boer van de boerderij naast hem in een klein dorpje met kleinere en grotere boerderijen ergens tussen de sparrenbossen in Oost-Vlaanderen. Deze wilde boerendochter zat achter allerlei boerenzonen aan om met ze te vrijen maar hem zag ze niet staan. Maar hij was verliefd op haar en maakte daarom een liedje met heel schone woorden dat begon en eindigde met de woorden:

Hee schon wijveke, ge wit da'k a gere zie, loat ne keer zien oe gem da gij mij zie

Totte mij, totte mij, totte mij, totte mij, mej al a kracht, doe ut dan, doe ut dan, schon wijveke, schon wijveke

Maar ondanks het liedje kon hij haar niet verleiden en elk jaar als de bomen weer in blad stonden probeerde hij het opnieuw. Hij zong zijn liedje en zag in de boerderij een lichtje branden maar ze reageerde niet. En dat ging zo jaren door totdat de boerendochter 29 jaar werd. Toen kwam hij haar tussen de velden alleen tegen en riep tegen haar dat hij haar graag mocht en zong hij zijn liedje voor haar. Na afloop gaf de boerendochter hem een zoen en schudde met haar billen.

Het liedje:

 

André van Duin maakte een persiflage van het nummer onder de titel De tamme boerenzoon. Hier ging het over een Wilde stadse meid in haar tweede huisje vlak bij een boerderij en viel op een Tamme boerenzoon. De boerenzoon zag haar echter niet staan. De meid maakte net als in het origineel ook een liedje dat onder meer bestond uit de woorden:

Hé boerenknul boere boere boereknul, Boerenknul ik ben kapot van jou, Hé boerebrok boere boere boerebrok

Omdat de boerenzoon slecht hoorde zong de meid het liedje voor de Kat zijn viool. Op het laatst versperde de meid de weg voor de boerenzoon en kuste hem. Het nummer stond tegelijk met de oorspronkelijke Belgische versie in de Nederlandse hitparades.

Het antwoordt van André ging als volgt:

Reacties