Een gebroken mens telt voor twee

Mensen denken vaak niet na over wat ze een ander aandoen. De beschuldigende vinger staat al vaak klaar. Is het waar wat ze beweren? In het tijdperk van corona, kun je ook eens verder kijken dan alleen ziek worden door eigen schuld of die van een naaste

Zag je ze ook lopen op het strand? Zag je ze ook lopen op de boulevard? Hadden ze afgesproken om daar met z'n allen te gaan wandelen? En ja, daar in hrt park? Iedereen leek er te zijn!

En vandag weer nieuwe patiënten. Vast eigen schuld, of van die mensen die dachten even lekker uit te kunnen gaan waaien! Zij krijgen de schuld!

Ik las zelfs ergens, dat de kapperszaak gesloten werd, dankzij onze overheid.....

 

Even eerlijk, want het is allemaal niet de schuld van iemand...of een instantie....

Het is het virus, dat rotvirus, wat onschuldige mensen raakt en waardoor we voorzichtig met elkaar om moeten gaan, we moeten niet wijzen, maar beschermen!

We zijn er goed in om anderen de schuld te geven, of om anderen ergens van te beschuldigen. Kunnen we niet toevallig dezelfde opvattingen hebben, in plaats van een ander te verwijten een idee gepikt te hebben? Koester het idee wat je deelt, maar maak anderen niet kapot. Wees solidair met elkaar.


Christina Van Harte

4 Blogs posts

Reacties