Wij, De Schaapsen ...

Reacties · 838 Bekeken

Volg gewoon de richting van de kudde ...

Mensen zijn van nature intelligent.

Echter ...

wanneer mensen bij elkaar worden gezet, kunnen ze een kudde worden
wanneer mensen een kudde worden, kunnen ze schapen worden
wanneer mensen schapen worden, kunnen ze domme dieren worden
wanneer mensen domme dieren worden, worden ze ook als zodanig behandeld
wanneer mensen als zodanig worden behandeld, zullen ze zich ook zo gedragen, legio


.


Schaapsen zijn mensen die alles wat hun politieke leiders zeggen onvoorwaardelijk als waar aanvaarden en de publieke opinie kritiekloos als hun eigen mening aannemen. Ze volgen blindelings, stellen vrijwel nooit vragen, en hun motto is:

"Volg gewoon de richting die de kudde opgaat"


Een Verhaaltje Voor Het Slapen

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is er niets mis met het zijn van een schaaps. Het is wel lekker makkelijk je veilig te voelen wanneer je een schaapsherder volgt. Doe wat je wordt opgedragen en maak je niet druk over kleinigheden. Dus wat, als de schaapsherder de enige in de kudde is met hoektanden, des te beter om ons mee te beschermen.

.

Het eerste dat een schaaps leert, is dat je niet opvalt in de kudde. Houd je hoofd te allen tijde gebogen. Respect en een lang leven binnen de kudde worden verdiend door gehoorzaamheid en conformiteit. Schaapsherders zijn alleen blij als alle schaapsen in hetzelfde tempo in dezelfde richting lopen. Weglopers en achterblijvers leiden geen lang en comfortabel leven.

We worden aangemoedigd om te consumeren en ons voort te planten, niet slecht he? Hoe kunnen we ooit meer willen dan dat? Ons voedsel en water worden door de Schaapsherders verzorgd, veel gemakkelijker dan zelf foerageren. Het water lest de dorst en het eten smaakt goed, het lijkt er wel op dat het ons verveeld en lui maakt. Meh ... niks mis mee, toch?

Onze zwakkeren en ouderen worden meegenomen om te rusten, blijft er wel meer voor ons over totdat we oud of zwak worden. De hulpbronnen in onze wereld zijn daarom eindeloos, dus het zal ons nooit aan iets ontbreken. Ik zie hier geen probleem, jij wel?

.

Een schaaps moet geloven wat de schaapsherders zeggen. Trek nooit autoriteit in twijfel. Onafhankelijke gedachten of handelingen zijn storend voor de gehele kudde en worden door de herdershonden aangepakt. Accepteer je lot in het leven. Nooit klagen. Een luidruchtig schaaps zal de aandacht van de herdershonden trekken en in diepe poep terechtkomen.

De schaapsen die het meest gehoorzaam zijn aan de schaapsherders zijn hamels; schaapsen zonder ballen. Ze hebben een halsband met belletjes eraan en de andere schaapsen volgen het rinkelende geluid. De schaapsen met bellen worden "leiders" genoemd. Niet dat ze weten waar ze heen gaan, maar ze worden leiders genoemd omdat ze bellen hebben in plaats van ballen.

Een hamel is het favoriete bezit van de schaapsherder. Dat is wat ik wil dat mijn kinderen worden als ze groot zijn.

.

Echter, naarmate de kudde groter wordt, vormen zich groepen binnen de kudde. Sommige van deze groepen veroorzaken problemen voor ons allemaal omdat ze de zwakkeren en ouderen beschermen tegen de schaapsherders. Ze bedreigen zelfs de herdershonden. Niet te geloven toch?

Sommigen ontvluchten de kudde om in de bergen te gaan leven en wagen hun kans met de wolven. Vervolgens wordt de gehele kudde gestraft voor deze daden van ongehoorzaamheid door de levensvoorraden te verminderen. Verdorie, want tekorten zorgen ervoor dat de schaapsen hebzuchtig worden en gaan hamsteren. Wel weer makkelijk te controleren, met slechts een wortel voor hun neus.

.

Een nieuwe dag bracht een nieuw schaap in de kudde, een Ram. Niemand had deze jonge Ram eerder gezien. Hij zei dat zijn naam Richard Ramwol is. Richard raakte als kind gescheiden van de kudde. Hij had een regenboog achterna gejaagd en de kudde was zonder hem verdergetrokken. Hij werd geadopteerd en opgevoed door een oude berggeit.

Alle andere schaapsen waren nieuwsgierig naar Richard, en hij naar hen. Richard was zijn eigen leider en nam verantwoordelijkheid voor zijn eigen daden. Wat een vreemde manier van handelen, dachten ze allemaal.

Een groep jonge schaapsen begon Richard te volgen; zijn acties na te doen. Richard zei: 'Ik ben je broeder, niet je leider. Neem je eigen beslissingen, neem de verantwoordelijkheid voor je eigen daden en leer van je fouten.' "Hoe kunnen we dat doen", vroegen ze. 'Ga nergens zomaar van uit. Vraag je af wat je van anderen hoort. Luister met je gevoel en verstand en handel met compassie en begrip. Leer elke dag iets nieuws', antwoordde Richard. Ze hoorden allemaal zijn woorden, maar slechts weinigen begrepen het.

Richard deed erg zijn best om erbij te horen en deel uit te maken van de kudde, maar de mannetjes begonnen voortdurend gevechten onderling en de vrouwtjes wilden alleen maar kinderen krijgen. Geen van beide geslachten leek in iets anders geinteresseerd. Richard was niet echt geinteresseerd in dat soort dingen, dus het buitenbeentje binnen de kudde leek het lot van Richard te zijn.

.

Wat de schaapsherders betreft, dat is een totaal andere soort. Ze zijn lang en lopen slechts op hun twee achterpoten. Ze hebben geen wol op hun lichaam, alleen een ruwe huid. Ze lijken gewoon te verschijnen, en altijd met een roedel herdershonden bij de hand. Wat er daarna gebeurt, lijkt niemand zich te herinneren.

Dan de herdershonden, die omringen de kudde als een muur, die ons omsluit, ze blaffen waarschuwingen tegen iedereen die dichterbij komt. Dit alles is voor onze bescherming, zodat we rustig kunnen leven en verder slapen.

We hoeven ons dus geen zorgen te maken. Geloof me. Alles komt goed. Echt, zolang je maar de kudde volgt....

.

Ref. 'We, The Sheeple'


Gerelateerd:

'Op De Boerderij'
https://vriendenplek.nl/read-blog/503

 

- biblio
https://vriendenplek.nl/read-blog/2310
https://vriendenplek.nl/read-blog/1177
https://vriendenplek.nl/read-blog/666

 

https://vriendenplek.nl/FeitofFictie

Lees Meer..
Reacties