Samen (alweer)

Wij zijn wars van censuur en dat zou een ieder moeten zijn.

Samen, dat is de titel van deze blog. En ja, het is mij bekend dat velen onder ons dit woord kotsbeu zijn. Een mooi woord dat is gekaapt door de overheid en ogenschijnlijk positief gebruikt wordt om een gezondheidscrisis te bezweren. Na ruim een jaar weten we wel beter. Er valt helemaal niets te bezweren, er wordt echter wel op het gevoel gespeeld met onder andere een mooi woord als samen. Het enige dat het zeker bereikt heeft, is dat er geen samen meer is. Het “verdeel heers” spel wordt maximaal uitgespeeld over de bevolking.

Toch wil ik je vragen iets samen te doen met mij, sterker nog, met elkaar, als vrienden van vriendenplek. Vriendenplek groeit fantastisch, als kool zou mijn vader zeggen. En hoe mooi is dat? Velen weten de weg naar de vrijheid te vinden. Eigenlijk best raar in een vrij en democratisch land als het onze. Maar die vrijheid wordt dagelijks ingeperkt. Iedereen kent de verhalen van de verwijderde accounts van Van Haga, of de verdwenen video’s van BLCBX, en hoe erg, vandaag nog het volledige videokanaal op youtube van de BPOC 2020. Van overheidswege met één druk op de knop alles weg.

Wie durft hier nog over vrijheid te spreken? Gelukkig staat alles inmiddels weer terug na dreiging met een kort geding. Maar wat het aangeeft, is dat “samen” alleen voor de overheid geldt.

Het vriendenplek netwerk wil af van alle vormen van censuur. Je moet en mag in een vrij en democratisch land een second opion hebben, en zelfs een derde of vierde. Dit is wat de overheid nu tegengaat. En er is derhalve geen sprake meer van een vrij en democratisch land. Om deze vrijheid maximaal te waarborgen is er vriendenplek, en we hebben meer in de pijpleiding! Maar groei krijg je niet zomaar te pakken, niet iedereen kent vriendenplek of heeft ervan gehoord. En daar komt ons “samen”. Wij zijn wars van censuur en dat zou een ieder moeten zijn.

Graag willen we samen met jou stevig gas geven aan de bekendheid van vriendenplek. Een plek die voor een ieder toegankelijk is en moet zijn. Doe je mee?

Vriendenplek gebruiker @wakkerenederlander heeft een paar leuke video’s gemaakt voor vriendenplek. Nu willen we je vragen om mee te helpen deze video’s te verspreiden. De video’s kunnen na een conversie probleemloos geplaatst worden op facebook, twitter, gab of welke social media dan ook. Via deze link ( https://www.filemail.com/d/afwkkohmwlbtjss, die zeven dagen geldig is)  kun je zes video’s downloaden om massaal te delen op andere social media. Het zou nog mooier zijn als je de hashtag vriendenplek zou gebruiken. Nu de vraag, doe je mee? Jij geniet toch ook van de vriendenplek vrijheid?


Marc (Team VriendenPlek)

141 Blogs posts

Reacties
SolidRock 6 d

Het gaat me nu niet lukken. Ik heb gisteren iets geplaatst op Facebook waar ze niet mee eens zijn. Natuurlijk was het een artikel tegen de vaccins.

 
 
❤️ Zohra ❤️ 1 w

Gedeeld