Ontdek boeiende inhoud en diverse perspectieven op onze Ontdek-pagina. Ontdek nieuwe ideeën en voer zinvolle gesprekken
Wil je zo gezond mogelijk eten, maar heb je er niet altijd de tijd voor?
Dan zijn wraps een gezond idee, als je de juiste vulling kiest tenminste.
Wraps stellen ons in staat om in drukke periodes toch voedzaam en gezond te eten.
Wraps zijn veelzijdige en voedzaam en snel kunt bereiden
In dit artikel onderzoeken we de voordelen van wraps als maaltijdkeuze en hoe je ze op een evenwichtige en smakelijke manier kunt inpassen in je dagelijks eetpatroon.
Wraps vs traditionele broodjes
https://www.leefnugezonder.be/....wraps-als-gezonde-en
Dr. John Campbell: 14.000 schadeclaims door vaccinatie – Nederlands ondertiteld > https://www.hetanderenieuws.nl..../dr-john-campbell-14 #vriendenplek #friendsplaceinternational #hetanderenieuws
https://www.change.inc/advies-....en-dienstverlening/n waar houd deze zever op
Jensen – Op Presidentieel bezoek > https://www.hetanderenieuws.nl..../jensen-op-president #vriendenplek #friendsplaceinternational #hetanderenieuws
Bron: E.H. Patrick van der Vorst (www.christian.art) 🇧🇪🇬🇧🇱🇺🇪🇸🇮🇹
Evangelie van 21 augustus 2024
Waarom jaloers zijn omdat Ik vrijgevig ben?
Onwetendheid, afgunst en jaloezie,
Geschilderd door James Ward (1769 - 1859),
Geschilderd in 1836,
Olieverf op doek
© French & Company LLC, New York, alle rechten voorbehouden
Reflectie bij het schilderij:
De reactie van de arbeiders op de gulle behandeling door de landeigenaar van degenen die alleen het laatste uur van de dag werkten, doet me denken aan de reactie van de oudste zoon in de gelijkenis van de verloren zoon op de uitbundige behandeling door zijn vader van zijn jongere broer. In beide gelijkenissen is de reactie er een van rechtvaardige verontwaardiging, het gevoel dat iemand veel meer heeft gekregen dan hij verdiende. De jongere zoon had het bezit van zijn vader verkwanseld in een genotzuchtige levensstijl, maar toch werd hij terug verwelkomd en gevierd. De laatste groep arbeiders had maar een uur gewerkt, maar toch kregen ze een hele dag loon.
We kunnen ons gemakkelijk inleven in de reactie van de oudste zoon en in die van de arbeiders die de hele dag in de hitte zwoegden. Beide gelijkenissen stellen ons gevoel voor rechtvaardigheid en billijkheid op de proef. De vader in de eerste gelijkenis is ongelooflijk vrijgevig tegenover zijn eigenzinnige zoon; de landeigenaar in de tweede gelijkenis is uitzonderlijk vrijgevig tegenover degenen die maar kort hebben gewerkt. Dit niveau van vrijgevigheid en barmhartigheid verstoort ons conventionele gevoel van rechtvaardigheid. Toch is dit precies de boodschap van deze gelijkenissen: Gods vrijgevigheid en barmhartigheid zijn niet slechts uitvergrote versies van onze eigen vrijgevigheid en barmhartigheid, maar zijn van een heel andere aard en laten ons vaak in verwarring achter! Uiteindelijk is dit goed nieuws voor ons allemaal. Het 'Goede Nieuws' is inderdaad goed nieuws.
De arbeiders waren jaloers en afgunstig. Dit schilderij is getiteld 'Onwetendheid, afgunst en jaloezie' en laat afgunst en jaloezie op hun ergst zien. Het allegorische schilderij van James Ward, geschilderd in 1836, werd tentoongesteld in de Royal Academy of Arts in Londen en trok veel aandacht. Het toont een krachtige dramatisering van het conflict tussen goed en kwaad. We zien de figuren van Onwetendheid, Afgunst en Jaloezie de keel vullen en de mond van Calumny vergroten. Alle drie voeden ze het kwade beest en proberen ze Waarheid neer te halen, die te zien is als een onwankelbare piramidevormige figuur die is opgericht op een rots rechts van de compositie. Waarheid is gekleed in het wit, badend in het licht, een bruid van haar religie, de enge chaos van Calumny negerend. De Heilige Geest zweeft boven haar als een duif. Waarheid leest voor uit de Schrift, zittend op een blauw kleed dat doet denken aan het blauwe gewaad dat zo vaak voorkomt in afbeeldingen van de Maagd.
Matteüs 20:1-16
1 Het rijk der hemelen toch is gelijk aan een heer des huizes, die in de vroege morgen uitging, om arbeiders voor zijn wijngaard te huren. 2 Nadat hij met de arbeiders was overeengekomen voor één tienling per dag, stuurde hij ze naar zijn wijngaard. 3 En tegen het derde uur ging hij uit, en zag anderen werkeloos staan op de markt. 4 Hij zeide hun: Gaat ook gij naar mijn wijngaard; en wat billijk is, zal ik u geven. 5 Ze gingen er heen. Opnieuw ging hij tegen het zesde en het negende uur, en deed eveneens. 6 Ook tegen het elfde uur ging hij uit, en vond er nog anderen staan. En hij sprak tot hen: Waarom staat gij hier de hele dag werkeloos? 7 Ze zeiden hem: Omdat niemand ons heeft gehuurd. Hij zei hun: Gaat ook gij naar mijn wijngaard. 8 Toen het nu avond geworden was, sprak de heer van de wijngaard tot zijn rentmeester: Roep de arbeiders, en geef hun het loon: te beginnen bij de laatsten, en zo tot de eersten. 9 Zij die op het elfde uur waren gekomen, ontvingen ieder een tienling. 10 Toen nu ook de eersten kwamen, dachten ze meer te zullen ontvangen; maar ook zij kregen ieder een tienling. 11 Ze namen hem aan, maar begonnen tegen den heer des huizes te mopperen, 12 en zeiden: Dezen hier, die het laatst zijn gekomen, hebben slechts één uur gewerkt; en ge stelt ze gelijk met ons, die de last en de hitte van de dag hebben gedragen. 13 Maar hij antwoordde aan één van hen: Vriend, ik doe u geen onrecht. Zijt ge niet voor een tienling met mij overeengekomen? 14 Neem dus het uwe, en ga heen. Ik wil aan hem, die het laatst is gekomen, evenveel geven als aan u. 15 Of staat het me niet vrij, met het mijne te doen wat ik wil? Of zijt ge kwaad, omdat ik goed ben? 16 Zo zullen de laatsten de eersten zijn, en de eersten de laatsten; want velen zijn geroepen, maar weinigen zijn uitverkoren.