Olifanteritus - Blind Vertrouwen en Cognitieve Dissonantie I

- 'never let a good crisis go to waste' - Winston Churchill

THE IRRELEPHANT

 

- Het Mister Smith Effect of Mister Smith Syndroom

In de film The Matrix heeft Mr. Smith het vermogen om elk willekeurig lichaam op elk moment binnen te treden en over te nemen. Dat gebeurt wanneer de matrix wordt bedreigd, door Neo of anderen.

Dit scenario is een weerspiegeling van de wereld waarin we leven. https://vriendenplek.nl/read-blog/562 

- Zij Die De Wereld Regeren : De Klassieke Piramide-Structuur

Gelijk het oude Rome wordt de wereld geregeerd door een driemanschap, een triumviraat.

Waren dat toen personen: Gaius Julius Caesar, Gnaeus Pompeius Magnus en Marcus Licinius Crassus; het eerste Triumviraat (59v.C.) - er zouden velen volgen - nu, heden ten dage, zijn dat conglomeraten; beleggingsmaatschappijen en investeringsmaatschappijen; grootaandeelhouders wo. banken en verzekeringsmaatschappijen, kortweg, institutionele beleggers.

Ze bezitten, dan wel controleren, alle industrieën en instituties, van grondstof tot eindproduct; van planning tot realisatie. https://vriendenplek.nl/read-blog/909 

- Oorlog en Oorlogsvoering : Richtlijnen en Doelstellingen

Het is algemeen bekend -of zou het (inmiddels) moeten zijn- dat een derde partij meestal profiteert van het conflict van twee anderen. Wanneer we deze manier van denken uitbreiden van personen naar landen, naar continenten, zelfs naar de hele planeet, dan vinden we het nog steeds geldig.

Banksystemen die geld 'lenen' aan een oorlogvoerende natie hebben er alle belang bij dat die oorlog voortduurt. Een banksysteem dat geld 'leent' aan alle strijdende partijen heeft een nog groter belang. Die strijdende partijen moeten niet alleen fondsen vergaren om oorlog te kunnen te voeren, na de oorlog moeten ze eveneens 'leningen' aangaan om hun respectievelijke landen te herstructureren; weer op te bouwen.

Oorlogsvoering is daarmee de eigen waardevolle handelswaar en verschaft een tweede, nog belangrijker handelswaar, financiële schuld; afhankelijkheid. https://vriendenplek.nl/read-blog/1335 

- Hegeliaanse Dialectiek : Het P-R-O-Scenario

Overheden zijn op dit moment, wederom, druk bezig met wat ze altijd al gedaan hebben/doen; waar ze hun bestaansrecht aan ontlenen, door het principe toe te passen dat de wereld regeert : middels drogredenen volledige populaties in probleemsituaties te zetten die grotendeels fictief zijn, bedoeld om achterliggende agenda's te realiseren, in deze "Agenda 2030" en gerelateerde politieke agenda's als "The Great Reset" en zijn allen van hetzelfde laken een pak.

Daartoe gebruiken ze een beproefd concept: Hegeliaanse Dialectiek, ook bekend als PRO of het P-R-O-Scenario, en bestaat uit vier simple stappen: PPRO; (vooropgezet) Plan -- (kunstmatig) Probleem -- (gegenereerde) Reactie -- (gewenste) Oplossing - en daarmee is de cirkel rond, want de -gewenste en openlijke- "Oplossing" is gelijk aan het -vooropgezette en verborgen- Plan. Huub, Huub, Huub, Barbatruuk. https://vriendenplek.nl/read-blog/880 

- Een ideologie die Europa in haar greep houdt

Weinig mensen zullen van Richard Nicolaus graaf Coudenhove-Kalergi gehoord hebben. Toch is het gedachtegoed van deze Oostenrijker allesbepalend geweest voor de koers van Europa en beïnvloedt deze tot op de dag van vandaag. Zowel in het kader van Europese integratie en economisch beleid als wel en vooral immigratie dient de visie van Coudenhove-Kalergi als een handboek voor de hedendaagse Europese elite.

Hoe kan een individu dat dusdanig veel invloed heeft uitgeoefend op de ontwikkeling van de Europese Unie nagenoeg totaal onbekend zijn bij het grote publiek?

De vraag stellen is 'm beantwoorden. https://vriendenplek.nl/read-blog/604 

 

- De Staat Eist Zeggenschap 'LEVENSCODE' Op

Gaandeweg wordt meer en meer duidelijk over wat de -sinistere- agenda van de staat werkelijk is, althans, voor hen die de ogen niet sluiten en het wèl willen weten.

De orgaandonatiewet die van uw organen, dus uw lichaam, staatseigendom maakt is reeds gerealiseerd en nu is het tijd voor de volgende stap. Er ligt namelijk een wetsvoorstel van Herr Hugo Mengele klaar die zegt dat de staat uw 'lichaamsmateriaal' mag gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek. https://vriendenplek.nl/read-blog/796 

- De Deugmens ; een respectloos mens

Door de geschiedenis heen blijkt de deugmens een akelig mens. Ooit was het deugdzaam om heksen op te hangen of te verdrinken. Ooit was het deugdzaam om ketters te vervolgen en op de brandstapel te zetten. Het was de deugmens die het mogelijk maakte want hielp deugdelijk mee om de inquisitie op te tuigen.

De deugmens opereert uiterst destructief, de deugmens maakt meer kapot dan 't heel maakt. De deugmens ontpopt zich als een gevaar voor de sociale cohesie van een samenleving. Groen is zowel het nieuwe rood als het nieuwe bruin, de nieuwe inquisitie. https://vriendenplek.nl/read-blog/516 

- De Verborgen Geschiedenis van het Moderne Farma-Kartel

15 Mei 1911 - Het Amerikaanse hooggerechtshof acht John Rockefeller en zijn trust, 'Standard Oil', schuldig aan corruptie, illegale handelspraktijken en georganiseerde misdaad. Als gevolg van deze beslissing wordt de gehele Rockefeller Standard Oil-Trust, ’s werelds grootste onderneming van die tijd, veroordeeld tot ontmanteling. Rockefeller echter, was voorbereid, stond reeds boven het Hooggerechtshof en trok zich weinig aan van de beslissing... https://vriendenplek.nl/read-blog/734 

- Een CO2 Presenteerblaadje

Lucht bestaat bij benadering uit 78% stikstof (N2), 21% zuurstof (O2), 1% edelgassen, met name argon (Ar18), 0,7% waterdamp (H2O(g)) en 0,038% koolstofdioxide (CO2) ... laat dat even op je inwerken ..... Gedaan? Mooi.

Van dat geheel produceert de natuur 96%, de mens 4% ... laat ook dat even op je inwerken ..... Gedaan? Mooi.

Daaruit volgt dat met betrekking tot CO2 de mens 4% van 0,038% produceert, wat neerkomt op 0,00152% ...
en dat zou verantwoordelijk zijn voor de vermeende klimaatcrisis?

Hoe aannemelijk is dat? Hoe realistisch is dat? https://vriendenplek.nl/read-blog/626 

- De 'Complotdenker' : Een Apodictische Verhandeling

Voor een complot- of samenzweringstheorie geldt hetzelfde als voor elke, om het even welke, theorie; het is als een argument: van behoorlijk sterk tot uiterst zwak; van zeer aannemelijk tot hoogst onwaarschijnlijk, en wordt mede bepaald door de elementen waar een theorie uit bestaat, plus causaliteit: tot in hoeverre is er een oorzakelijk verband aan te tonen of aannemelijk te maken.

De Complotagnost : de mate van waarheid; toepasbaarheid, van een theorie of een veronderstelde wetmatigheid bestaat daarin tot in hoeverre die bevestigd wordt in de praktijk. https://vriendenplek.nl/read-blog/486 

.

'Olifanteritus - Blind Vertrouwen en Cognitieve Dissonantie II' 
https://vriendenplek.nl/read-blog/1693 


- Biblio:
https://vriendenplek.nl/read-blog/1177 

- https://vriendenplek.nl/FeitofFictie 


Janis Say

132 Blogs posts

Reacties
Just me v As 1 w

Goed stuk Janis,,, hopelijk zet het meer mensen aan om na te denken