Voldoende water drinken is op warme dagen noodzakelijk!

Reacties · 1247 Bekeken

Pfff….wat is het heet! Als het zo warm is als vandaag, is voldoende water drinken zelfs nog belangrijker dan op andere dagen. Maar waarom eigenlijk?

Wat doet water dat het zo noodzakelijk maakt om uitdroging te voorkomen? Minimaal 1,5 liter per dag is een must. Dit is wat die 8 glazen voor jou betekenen:

  1. Energie boost, het pept je op
  2. Weg met afval, het reinigt je lichaam
  3. Voorkomt hoofdpijn
  4. Je drinkt jezelf slank
  5. Goed voor je huid
  6. Bevordert je spijsvertering
  7. Voorkomt krampen
  8. Verbetert je lichaamsfunctie

We weten allemaal dat drinkwater gezond is! Het helpt afvalstoffen af te voeren, uw huid te zuiveren, uw darmen 's ochtends te activeren en je cellen te hydrateren. Om dit optimaal te doen, heeft je lichaam echt water nodig. Puur (bron)water.

Glazen water

Drink minstens 1,5 liter zuiver water per dag, of 8 glazen. Als het warm weer is, kan het zelfs iets meer zijn. Dit voorkomt dat je totale systeem vertraagt en dat afvalproducten zich ophopen, waardoor maagpijn, een opgeblazen gevoel en niet kunnen afvallen.

Dit is wat water voor je doet:

Het 1e glas:        Energie boost

Uitdroging is een van de belangrijkste oorzaken van vermoeidheid. Dus goed gehydrateerd blijven kan je een enorme energieboost geven. Als je moeite hebt om zoveel water te drinken, probeer dan verfrissende groene ijsthee. Ook hier krijg je extra energie van!

Het 2e glas:        Weg met afval

Doordat water je lichaam reinigt en afvalstoffen afvoert, kunnen je darmen ook meer voedingsstoffen opnemen. Het geeft je hele systeem, vooral j lever, de kans om optimaal te functioneren.

Het 3e glas:        Voorkomt hoofdpijn

Heb je regelmatig last van hoofdpijn? Drink om te beginnen meer water. De meeste hoofdpijn en ook vermoeidheidsklachten (zie punt 1) worden veroorzaakt door uitdroging.

 Het 4e glas:        Je drinkt jezelf slank

Hunkeringen (hongeraanvallen) worden vaak veroorzaakt door uitdroging. Door meer water te drinken, vooral tussen de maaltijden door, kan die onbedwingbare trek en het risico op teveel eten worden voorkomen.

Het 5e glas         Goed voor je huid

Water helpt de huid gehydrateerd en zacht te houden. Het helpt ook bij het afvoeren van afval, waardoor het er niet uit komt in de vorm van puistjes.

Het 6e glas:        Bevordert de spijsvertering

Het drinken van voldoende water gedurende de dag, liever niet tijdens een maaltijd, zal je stoelgang helpen en je darmen gehydrateerd houden. Een goede gezondheid begint vaak met gezonde darmen.

Het 7e glas:        Voorkomt krampen

De meeste spierkrampen worden veroorzaakt door uitdroging. Blijf dus goed drinken om die vervelende kramp te voorkomen. Ook helpt magnesium uitstekend tegen spierkrampen.

Het 8e glas:        Verbetert je lichaamsfunctie

Ons totale lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water en onze hersenen zelfs voor meer dan 85%. Geen wonder dus dat als je uitgedroogd bent, je denkvermogen drastisch afneemt en daarmee ook je fysieke prestaties.

Heb je al een fleswater klaargezet!

Reacties