Dictatorretjes en Overheersbeestjes

Dat Corona bestaat is een feit, dat het doet als verteld -door de politiek en de media- is de kolderpraat.

In de 1988 film ‘Munchausen’ van Terry Gilliam wordt - ergens in de 18de eeuw - een stad belegerd door de Turken. De burgers wordt vervolgens allerlei restricties opgelegd en het leven in de stad wordt beheerst door angst voor de belegeraars.

Dan besluit Munchausen alle verboden en belemmeringen die tegen hem worden opgeworpen te negeren en gooit de poorten van de stad wagenwijd open. Wat blijkt? Er zijn geen Turken, geen enkele belegeraar te zien.

Het 'Barbaren aan de Poort' principe, vernoemd naar één van oudste trucjes uit het grote boek der politiek: creëer de 'vijand' die je nodig hebt, toegepast door Marcus Licinius Crassus in het Rome van 70 v.Chr. om de burgers angst aan te jagen -voor een fictie; de belegering van Rome door Spartacus en een legertje gladiatoren/slaven- om op die manier zijn politieke ambities er door te drukken die onder normale omstandigheden door de burgers nooit geaccepteerd zouden worden.

https://vriendenplek.nl/read-blog/530_039-de-moeder-der-valse-vlaggen-039-spartacus-quot-barbaren-aan-de-poort-quot.html 

Spartacus en zijn legertjes gladiatoren/slaven was een feit, dat ze Rome belegerden was de kolderpraat.
Dat Corona bestaat is een feit, dat het doet als verteld -door de politiek en de media- is de kolderpraat.

Zie je hoe makkelijk het is een bevolking; de wereld zelfs, iets te laten geloven en dus te manipuleren tot een bepaald gedrag -- middels angst -- voor een fictie -- bestaande uit 20% waarheid en 80% onzin ...

Het klassieke P-R-O-Scenario.


Janis Say

70 Blogs posts

Reacties