Verdriet...

Toch droom ik er weleens stiekem van dat hier een einde aan komt en zoals elke revolutie in de geschiedenis door geweld.

Verdriet, ik word overmand door verdriet. Nu moet u niet meteen denken dat ik ingestort ben en al huilend over de grond kruip, nee, dat is niet het geval. Maar toch, het gevoel van verdriet is wel aanwezig. Want wat, lieve mensen doen wij onszelf aan? Wat laten we allemaal over ons uit strooien, en belangrijker nog waarom in godsnaam laten we dat toe? Wat is er toch aan de hand met ons dat we zo minachtend over ons heen laten lopen? Waar is het mis gegaan?

Voor mij is wel duidelijk dat we al lang niet meer van het leven houden. Sommigen spreken van het “recht” oud te worden in goede en veilige gezondheid. Waar ze dat recht vandaan halen is mij volledig onbekend en onduidelijk. Als het morgen is afgelopen dan is dat zo, en hoe doet niet ter zake, het was je tijd blijkbaar, dus je gaat. Dat kan voor sommige mensen wellicht hard overkomen, maar hey, dat is wat het leven werkelijk is.

De vraag is echter, of je het leven zoals het is, moet laten stopzetten voor een griepje. Goed, hij is goed vervelend en je kan er goed ziek van worden, en naarmate je ouder bent is de kans op overleven kleiner. De cijfers van het RIVM spreken voor zich. Gewoon in te zien, niets complotterig aan. Ben je gezond en “sterk”, kom je er wel overheen en kun je weer leven zoals je daarvoor deed.

Maar nee, dat kan niet. We hebben te maken met een overheid en in navolging daarvan, de media die niets anders meer doen dan u onder te spugen met angst. Want iets anders is het niet meer. We weten inmiddels prima het verschil tussen besmettelijken en een besmetting. Ik lig er niet wakker van, nooit gedaan ook. Kreeg vroeger ook weleens een telefoontje: “het is beter dat je niet komt, want ik lig met griep op bed”. Prima, niets aan de hand. Gewoon een normale fatsoensregel die de meesten hebben meegekregen van huis.

Maar nu hebben we een soort overspannen situatie dat ik niemand meer op straat kan vertrouwen, diegene kon weleens ziek zijn, het moet wel, want ze dragen een mondkapje, ik mijd deze potentiële zieke mensen als de pest, waarom zou je anders een mondkapje dragen? Ga in je bed, ziek lekker uit, dan kan je daarna weer verder! Mensen zijn blijkbaar zo onfatsoenlijk geworden dat als ze ziek zijn ze door moeten gaan, dan maar met mondkapje. Helden? Nee, zo zie ik ze niet. Trieste mensen zijn het, die aandacht willen, zo van: “kijk mij eens, ik ben ziek en ga gewoon door. Triest volk, als je ziek bent ga je je bed in, klaar!

Natuurlijk is dat niet echt de situatie, ik maak dat er maar van. Trieste mensen zijn het wel. Ik kan daar echt tranen in mijn ogen van krijgen. Denk, je hebt geen letter gelezen over wat een mondkapje doet. Als zelfs op de verpakking staat dat het niet beschermt tegen virussen en bacteriën, waarom dan een mondkapje? Maar goed, zal wel iets te maken met “respect” en “deugmens”. Snappen doe ik het niet, en dragen trouwens ook niet. Wil niet ziek worden!

Het verdriet komt als ik zie hoe bijvoorbeeld de vaccinaties in de media worden ontvangen. Alsof Jezus Christus is terug gekomen op aarde. Nou, als dat al zou gebeuren wil ik hem graag het advies geven dat vooral niet te doen. Van de mensheid is niet veel over. Denk- loze wezens lopen hier nog wat in de rondte die luisteren naar hun slavendrijvers. Jezus en corona hebben trouwens ook overeenkomsten, je moet in beide geloven, en dreigen beide met meer ellende als je dat niet doet. En er zijn erbij die elke dag hun broek uit trekken en hun billen aanbieden aan de slavendrijvers, en zo hopen meer vrijheid te kunnen kopen. Daar bestaat een woord voor die ik hier niet zal schrijven, maar u snapt mij wel.

Verdriet krijg ik ook, als ik zie hoe bedrijven, gezinnen kapot gaan. Hoe jonge mensen zelfmoord (willen) plegen omdat dat ze het nut, het plezier van het leven niet meer zien en voelen. Volledig kapot gemaakt in de naam van de gezondheidszorg. Een tegenstelling van heb ik jou daar! Het is erg duidelijk aan het worden dat de overheid niet bezig is met de gezondheidszorg maar eerder met de ongezondheidszorg.

Dan hebben we allemaal rijkelijk kunnen zien hoe de groep mensen die zichzelf “waakzaam dienstbaar” noemen tekeer zijn gegaan op het museumplein afgelopen weekend. Eén ding hebben ze heel erg duidelijk gemaakt, “waakzaam en dienstbaar” zijn ze zeker, maar niet naar de bevolking, maar naar de overheid. Een beetje de held uithangen als bejaardenmeppers, kinderen en vrouwen in elkaar slaan. Ze zijn zo kapot gemanipuleerd dat ze het heel normaal vinden om de zingende medemens in elkaar te slaan. Hier kun je als mens geen enkel respect voor opbrengen, slechts diepe afschuw. Bij het zien van de beelden krijg je vocht in je ogen. Zoals een vlogster zei: “hebben jullie wel een ziel? “. Die hadden ze wel, beste vlogster, maar door trainingen en kapot manipuleren is deze dood gemaakt. Het heeft ze tot wat zielige stumpers gemaakt, en als het commando “broek uit’ is, doen ze dat. Zit geen enkel leven meer in deze mensen. Een beetje bejaarden in elkaar slaan, sorry, maar dan ben je echt een lafbek! En dan nog maar niet spreken over de zogenaamde romeo’s. Dat zijn de echte vieze NSB-ers. Wat een laag stinkend volk is dat!

Genoeg heb ik geschreven over de liegende Rutte en snuivende De Jonge, wil er eigenlijk geen woorden meer vuil maken aan dit tuig. De halve wereld kan roepen, maar deze twee keizers zonder kleren gaan door. Het land is nog niet genoeg gesloopt. De mensen moeten allemaal hun “free shot” halen. Gelukkig zijn er steeds meer mensen binnen en buiten de gezondheidszorg die daar toch een andere mening over hebben, “doe maar niet” begint meer een meer terrein te winnen. Maar we zijn er nog niet, beide keizers weten dit natuurlijk ook, dus gaan de angstlevels nog verder omhoog. Ze zijn beide niet in staat om iets anders te bedenken, zijn ze echt te stom voor. Dus bouwen we de woningen om naar cellen. Ze gaan ons opsluiten in onze eigen huizen, en als dat niet genoeg mocht zijn zullen ook de bezoeken stop gezet worden. Ik zie geen verschil meer met een gevangenis, u wel? Ben benieuwd of ik straks in mijn eigen tuin nog een peuk mag roken, omdat ik dat niet binnen wil. Of komt er dan zo’n overspannen wapenstok op mij aflopen met een geel hesje om mij met veel geweld in mijn huis te slaan?

Dan krijgen we natuurlijk het verwachte angstlevel van de varianten. Die komen nu massaal op ons af, en u moet bang zijn, heel erg bang! Eikels! Natuurlijk ben ik niet bang, en dat hoeft u ook niet te zijn, elk jaar komt er een andere griep, zo nu ook. Don’t worry, be happy. Deze angstlevels worden natuurlijk stevig opgevoerd door zogenaamde specialisten van het OMT. Deze club mensen heeft allang zijn krediet verloren, verloren door alleen maar angstige taal uit te spreken en geen medische oplossingen behalve de “free shot”. Nou, dan weten we het wel, onbetrouwbaarder kun je ze niet hebben, en als je deze mensen voorbij ziet komen in een youtube-je zie je wat ontzielde mensen raaskallen. Onzinnige niet onderbouwde verhalen met leugenachtige cijfers. En nooit een gezondheidstip hoe u en ik gezond kunnen blijven, nee, dat doen ze niet. Alleen maar afsluiten van je leven, dat is het beste. Waanzin, totale waanzin dit! Ook deze mensen gedragen zich als de bekende keizer zonder kleren. Armoedig volk!

Dit alles stemt mij verdrietig. Dit omdat er blijkbaar nog steeds mensen bestaan die geloven in dit systeem en de angst voor de griep. Vragen deze mensen zichzelf weleens af waar de kankerdoden zijn gebleven, en de mensen die sterven aan hart- en vaatziekten? Of waar de “gewone” griepdoden zijn gebleven, gemiddeld zo’n 6000 per jaar volgens het RIVM? Allemaal verdwenen? O echt? Of is er een wonderlijk medicijn op de markt gekomen die al deze mensen genezen heeft? En, waarom heb ik dat dan niet?

Het stemt mij verdrietig dat mensen zonder echt na te denken, over de gevolgen van een mondkapje, deze zomaar, bij commando, op doen. Het stemt mij verdrietig dat mensen in de rij gaan staan voor hun “free shot” zonder de bijsluiter te lezen, en dan ook nog te verwachten dat ze hun vrijheid terug krijgen. Hoe slecht op de hoogte kun je zijn? Maargoed, het is jouw lijf, jouw gezondheid.

Het stemt mij verdrietig dat de “respectvolle” “deugmens” zich zo makkelijk alles laat vertellen en zomaar opvolgt, dat is duidelijk een zwaar gebrek aan zelfrespect en dan deug je niet echt. Als een ander zo makkelijk kan en mag beslissen over jouw lichaam en leven, moet je je erg sterk afvragen of je dit leven wel waard ben!

Het stemt mij verdrietig dat we ons zo laten polariseren, verdelen als mens. Volkomen onbegrijpelijk vanuit het menselijk oogpunt. Het laat zien dat we nog een hele lange weg te gaan hebben met z’n allen. We zijn nog steeds een stel kleuters die het maar niet wil lukken om er samen iets moois van te maken.

Het stemt mij daardoor ook erg verdrietig dat we de negatieve machten hun gang laten gaan. Wij zijn het niet die het doen, wij laten ons uitspelen. De “gekozen” machthebbers doen dit! Niet u en ik. Misschien moeten we daar eens naar gaan kijken met zijn allen. Waarom laten wij het wantrouwen in elkaar toenemen door een stel keizers zonder kleren? Waarom laten wij onszelf, onze gezinnen en onze bedrijven kapot maken? Wat is er van ons geworden dat we dit zomaar laten doen?

Verdrietig ben ik omdat ik geweld verafschuw. Ik kan het niet, ik ben het niet, ik ben bij geweld de wegloper, vroeger als kind al, en dat is niet veranderd. Toch droom ik er weleens stiekem van dat hier een einde aan komt en zoals elke revolutie in de geschiedenis door geweld. Zo langzamerhand zie ik bijna geen andere uitweg meer dan geweld. Nee, ik ben niet eens zo’n held dat ik hier durf op te roepen tot geweld, geen zorgen. Als ik morgen in de krant zou lezen dat de machthebbers zijn opgepakt en den haag tot de grond is afgebrand zou ik een borrel drinken in de tuin met een goede sigaar.  En stiekem droom ik ervan om samen met mijn linkerbeenprothese, een rugzak met proviand, een fakkel en mijn wandelstok, dat ik degene was die dit gedaan had, lopen zo’n 100 kilometer. Wat een bevrijding zou dat zijn, wat een feest zou dat zijn. Wat een nieuw bevrijdingsfeest zou dat zijn…

Delen? Graag! Gebruik deze link: https://vriendenplek.nl/read-blog/642


Marc (Team VriendenPlek)

130 Blogs posts

Reacties
❤️ Zohra ❤️ 7 w

Wat een topblog Marc, ik had het niet beter kunnen verwoorden 🙂